HATAY, KUDÜS İÇİN AYAKTA!


İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı, protesto gösterileri yapıldı.
Hatay’daki gösteride AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler yaptığı açıklamada, Kudüs’ün gerek Birleşmiş Milletler kararıyla gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılmasının şart olduğunu söyledi.
ABD’nin hayata geçirdiği girişimin Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmediğini belirten Güler, “Şu anda kadar 60 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve binlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi şiddetle kınıyoruz. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinde, İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği katliama sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

Hatay’da Ulu Cami önünde ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan kalabalık, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Konuşmaların ardından kalabalık, Filistin’de hayatını kaybedenler için dua okudu. Haber: Yılmaz AKPINAR