TOSYALI AKADEMİ 3 KITAYA İŞGÜCÜ YETİŞTİRECEK


Türkiye’nin demir-çelikteki gücünü dünyaya gösteren Tosyalı Holding, bu kez de Tosyalı Akademi ile 3 farklı kıtaya nitelikli ve yetenekli işgücü yetiştirilmesine katkı sağlamaya hazırlanıyor. Demir çelik sektörünün öncüsü Türkiye’nin Global Çelik üretici Tosyalı Holding, insan kaynağı ile birlikte küresel rekabette gücüne güç katacak, Tosyalı Akademi’nin lansman toplantısını gerçekleştirdi.
Türkiye’nin global demir çelik lideri Tosyalı Holding, ekonomiye değer katan yatırım ve üretiminin yanı sıra eğitim alanında da farklı çalışmalara imza atıyor. Türkiye’nin global demir-çelik gücü olarak 3 farkı kıtada 8 bine yakın istihdam sağlayan grup, bu kez de sektöre ve Türkiye sanayisine nitelikli insan gücü yetiştirmek için kolları sıvadı. 2020 yılına kadar istihdamında 10 bin barajını geçmeyi hedefleyen Tosyalı Holding, kurduğu Tosyalı Akademi ile faaliyette bulunduğu tüm bölgelerde istihdam edilmek üzere nitelikli ve yetenekli işgücü yetiştirecek.

DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR
Osmaniye Tosçelik Yassı ve Yapısal Tesisleri konferans salonunda gerçekleştirilen lansman toplantısına Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Dr. Suhat Korkmaz, Prof. Dr. Acar Baltaş, tesis müdürleri ve çalışanlar katıldılar.
İki oturum olarak gerçekleştirilen Lansman toplantısının sabah oturumunda şirket üst düzey yöneticileri ile birlikte kurulacak olan akademinin sahip olması gereken misyon ve vizyon belirlendi. Prof. Dr. Acar Baltaş, hızla değişen bir dünyadaki yeni trendleri anlattı, katılımcılara bu koşullarda gereken yöneticilik ve liderliğin yeni tanımını anlattı ve dünyadan örnekler verdi.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK
Toplantıların öğleden sonraki oturumunda konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyesi ve CEO Dr. Suhat Korkmaz, Tosyalı Holding’in 2017 yılında yaptığı yatırımlardan ve değişim yolunda şirketin Marka Yönetimi, AR-GE, İnovasyon, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Gelişimi alanlarında attığı önemli adımlardan bahsetti. Dr. Suhat Korkmaz, Tosyalı Holding’in önümüzdeki yıllarda “Tosyalı Akademi” ile birlikte daha da büyüyerek ve gelişerek yoluna devam edeceğini söyledi. Programın devamında tekrar söz alan Prof. Dr. Acar Baltaş yönetici ve çalışanlara değişen bir dünyada fark yaratmak ve değer katmak için yapılması gerekenleri anlattı.
Lansman toplantısının kapanış konuşmasını yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Biz bir sanayi şirketiyiz, bir sanayi grubuyuz, ancak şunu biliyoruz ki her şey teknoloji, her şey üretim değil. Teknolojide en ileri ekipmanlara sahip olabilirsiniz ama onu eninde sonunda işletecek olan çok kaliteli, yüksek nitelikli iş gücüne ve beyin gücüne ihtiyacımız var” dedi.

TOPLUMA IŞIK SAÇACAK
Toplantılara katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaşan Baltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Acar Baltaş’a teşekkür eden Tosyalı, “Bizler bu günlere birlikte olduğumuz arkadaşların sadece emekleriyle sadece beyinleri ile değil, hakikaten duygularıyla da işin içine girmeleri sonucunda geldik. Ben bu konuda bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum ama önümüzde çok yol olduğunuz düşünüyorum. Neticede işimizin içerisine sevgimizi ve duygumuzu, daha fazla kattığımız müddetçe daha büyük başarılara imza atacağımızdan şüphemiz yok. Bu buluşmalar da, bu yapılanmalar da bunun için. Aslına bakılırsa bizim sırf anons etmek için Tosyalı Akademi gibi bir yapıyı kurmaya ihtiyacımız yok. Ama bizim arzu ettiğimiz sınayi ve rakamsal başarıların yanına, başarılı ve kollektif iş yapma becerisini ortaya koymaktır. Allah’a çok şükür içinde bulunduğumuz yassı yapısal tesislerimiz daha kuruluş aşamasında öyle bir şeyi göze aldık ki o günkü ortamda neredeyse aslanlar ortamında yenmek üzere olan bir ceylan iken karar verdik ve dedik ki biz kendi çeliğimizi üreteceğiz. O kararı verdiğimiz tarihte yüz yılın krizi başlamıştı Lehman Brothers batmış tüm dünya ekonomik kriz içindeydi ve biz hayatımızda hiç yapmadığımız bir işe koyulmuştuk. Nasıl başardık bunu derseniz gerçekten tüm bizimle olan insanları işin içine katarak, tüm insanların sahiplenmesi ile başardık. Sektörün bütün gözleri üzerimizdeydi ne zaman bu işi bırakacaklar ne zaman iflas edecekler derken çok şükür başarılarla dolu on yılımızı geride bıraktık.
Geldiğimiz noktada Cezayir’deki, Tosyalı Toyo’daki, İskenderun ve Osmaniye’deki yeni kurulacak şirketlerimizdeki arkadaşlarımızla büyüyen bir sevgi ile toparlanacaklar ve toplumumuza ışık saçacaklar” diye konuştu.

HİÇBİR HESABIMIZDA MATEMATİK YAPMIYORUZ
“Biz Tosyalı Akademi’yi kurma çalışmalarına başladığımızda duygularımızı, düşüncelerimizi ve hedeflerimizi yeni arkadaşlarımıza daha fazla yansıtmak için yola çıktık” diyen Tosyalı, “Tabi bu uzun bir yol büyük hedefleri olan bir yapı, bu yapının sürdürebilir olması için sonuna kadar destekçisiyiz. Her zaman yanında olacağım. Bunu farklı platformlara da yaymamız gerekiyor. Şuna inanıyorum Tosyalı olarak şirketimizi belli bir yere getirdik Türkiye’de hatta uluslar arası platformda Dünya’nın farklı platformlarında iş yapmaya çalışıyoruz. Ama hiç bir hesabımızda matematik yapmıyoruz. Bir yandan geçtiğimiz hafta Etiyopya ya giderken bir yandan bir kaç gün sonra Moritanya’ya giderken o ülkeye o coğrafya ya kültürümüzü götürebilir miyiz, orada sevgi saygı ile karşılanabilecek miyiz, oradaki insanlarla bir iletişim kurabilecek miyiz bunu başarabilirsek çok mutlu olacağım” dedi.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “İstihdam yaratmak bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yüksek teknolojiyle katma değerli üretime inanan bir grup olarak, insan kaynağımızın niteliğini yükseltmek ve sektöre genç yetenekler yetiştirmek amacıyla böyle bir adım attık. Tosyalı Akademi, Türkiye’nin demir-çelik sanayinin omurgalarından biri olacak” diyor.

YETİŞMİŞ BEYİNLERE İHTİYACIMIZ VAR
Eğitimin önemli kurumlarından Baltaş Grubu işbirliğiyle başlatılan proje doğrultusunda hayata geçirilen Tosyalı Akademi’nin grubun tüm faaliyet bölgelerinde istihdam edilmek üzere yeni yeteneklerin yetiştirilmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Tosyalı, “Afrika başta olmak üzere farklı kıtalarda yatırımlarımız devam ediyor. Dünyaya Türkiye’nin demir çelikteki gücünü göstermemiz için, bu alandaki yenilikleri takip eden, teknolojiyi bilen inovatif ve yetişmiş beyinlere ihtiyacımız var” diye ekledi.