BUNDAN SONRASI FARKLI OLACAK


Başbakan Binali Yıldırım, sıcak bölgede önemli mesajlar verdi. Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı harekatının yürütüldüğü Hatay’a gelen Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı harekatının sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ni ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım, Harekat Merkezi’nde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldı. Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada harekatın sorunsuz devam ettiğini vurgulayarak  “Arkalarında kim olursa olsan fark etmez” dedi.

VATANDAŞLARA SESLENDİ!
Reyhanlı’da atılan roketler nedeniyle şehit olan 3 kişinin mevlidine katılarak dua etti. Burada vatandaşlara hitap eden Binali Yıldırım, terör örgütü mensuplarının Reyhanlı ve Kırıkhan ilçesine yaptığı roket saldırılarına ilişkin, “Sizin bu vakur duruşunuz, bu bayrak sevginiz, vatan sevginiz, istiklal aşkınız olduğu müddetçe hiçbir saldırı, hiçbir alçak terör hadisesi bize zarar veremez” dedi. 
Başbakan Yıldırım, son 2 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen terörle mücadele kapsamında teröristlere yurt içinde ve yurt dışında göz açtırılmadığını kaydeden Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin de şunları söyledi: “Hiç endişeniz olmasın. Bizim sabrımızı, bizim hassasiyetimizi yanlış okuyanlar olabilir. Ama bizde insan sevgisi var. Bizde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı var. Dünyanın her tarafında kara propaganda yapan, ‘sivillere zarar veriliyor, Afrin’de siviller ölüyor’ gibi olaylara inananlar Hatay’a gelsinler, Reyhanlı’ya gelsinler, Kırıkhan’a gelsinler. Gitsinler oradaki tahribatları görsünler. Buradaki zarar gören, ömrünü, hayatını veren insanlarla tanışsınlar. Bizim vatandaşlarımıza eğer bu şekilde zarar vermeye devam ederlerse bundan sonrası farklı olacak. Karşılığı misliyle verilecektir. Gerisini bunları azmettirenler düşünsün.”Başbakan Yıldırım’ın Hatay ziyareti öncesi ve sırasında havadan ve karadan geniş güvenlik önlemi alındı.

TAZİYE ÇADIRINI ZİYARET ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarının Reyhanlı’ya yönelik roketli saldırılarında hayatını kaybeden Ahmet Şanverdi, Rıfat Sinirli ve Fatma Avlar ile Suriye uyruklu Nadir Faris için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, karayoluyla Reyhanlı ilçesine geçti.Burada, Suriye’nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Reyhanlı’ya yönelik roketli saldırılarda hayatını kaybeden Şanverdi, Sinirli, Avlar ile Faris için kurulan taziye çadırını ziyaret eden Yıldırım, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.
Yıldırım’a ziyarette, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Hatay Valisi Erdal Ata ile AK Parti Hatay Milletvekilleri de eşlik etti. Haber: Yılmaz AKPINAR