BESTAMİ BİLGİLİ’YE SEVGİ SELİ!


AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresi, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde teşkilatın yeni başkanı daha önce Bekbele Belediye Başkanlığı görevini yapan Bestami Bilgili oldu.
Uzun zamandır beklenen AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı’nın kongresi geçtiğimiz hafta Cumartesi günü yapıldı. Grand Plaza Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye; AK Parti Hatay Bölge Koordinötörü Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Hatay Millevtekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye başkanları, Hatay’ın tüm ilçelerinin ilçe başkanları, İskenderun’daki siyasi parti ilçe başkanları, iş adamları ve çok sayıda partili katıldı.

DİMDİK AYAKTAYIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Ayhan Bodur yaptı. Bodur, görev yaptığı süre boyunca partili partisiz her kesimden insanı kucakladıklarını ve memlekete hizmet noktasında var güçleriye çalıştıklarını belirtti. 2 yıl boyuca Türkiye’nin büyük badireler atlattığını, bu zamanda teşkilat olarak dimdik ayakta durarak ülkemiz ve milletimiz için var nefer olduklarını kaydeden Bodur, bize emredilen bu görevi bugün burada layıkıyla bırakmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti. Başkan Bodur konuşmasının sonunda, yeni yönetime üstün başarı dileklerini iletti.

TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK
Daha sonra konuşma kürsüsüne İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil geldi. Başkan Seyfi Dingil, AK Partili bir belediye olarak memlekete hizmet için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Bu zaman diliminde eksiklikler olduğunu, bunun içinde herkesin haklarını helal etmelerini isteyen Başkan Seyfi Dingil, görev süresi boyunca İskenderun’a hizmet için tüm imkanları yine seferber edeceklerini önemle vurguladı. Parti üst düzey yöneticilerin tebrik mesajlarının okunmasının ardından konuşan AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de birlik ve beraberlikten bahsetti. Kongrelerin bir şölen havasında geçtiğini hatırlatan Başkan Güler, yeni yönetimle birlikte Hatay’ı hak ettiği hizmetleri alabilme noktasında, birlik ve bütünlüğü sağlama noktasında el birliği ile çalışacaklarını vurguladı.

HİZMET SEVDAMIZ BİTMEZ
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu belirtti. İskenderun’daki herkesin AK Parti çatısı altında bu davaya hizmet yolunda çaba sarf ettiğini belirten Milletvekili Karasayar, “Burada 6. Olağan kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu salonun hınca hınç dolması birlik ve beraberliğimizin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor. Allahın izni ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke ve millet sevdasını, hizmet sevdasını bizde İskenderun’dan destek vereceğiz. Kongremizin ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

HEP BERABER BAYRAĞI YUKARI TAŞIYACAĞIZ
İlçe başkanlığı görevine yeni atanan Bestami Bilgili de salonda gördüğü tablodan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti. AK Parti’de hizmet etme ruhunun bütünleşmeden geçtiğine işaret eden Bilgili, “Artık bu saatten sonra hep beraber yılmadan, bıkmadan, usanmadan partimiz, ülkemiz ve bölgemiz için yapılan çalışmalara daha çok destek vereceğiz. Bugün aldığım bu görevi çalışma arkadaşlarımla birlikte bayrağı daha yukarılara çekmek için çalışacağız. Partimizin yönetiminde görev almak hiç önemli değildir. Önemli olan bu dava ruhunu sahip çıkıp hizmet etmektir. İnşallah el birliği ile bunu başaracağız” dedi. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Bestami Bilgili başkan olurken, yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor. Abdulkadir Büyüközer, Abdurrahman Aşkar, Ahmet Kanlı, Ayhan Dağdeviren, Bülent Tuncel, Canan Kahraman Hattapoğlu, Fahri Çelik, Gökhan Zeybek, Halil İbrahim Sarsılmaz, Hayri Hançer, İbrahim Ertuğrul, Mahmut Altun, Mehmet Öztürk, Mehmet Burak Bakır, Mehmet Mustafa Kaya, Muhsin Yeter, Murat Fer, Necdet Tuncer, Onur Açıkalın, Pakize Ulutaş Kurtul, Şehmuz Ayaz, Veysel Yayla, Volkan Er, Yakup Kılınç.. Haber: Mustafa TOPAL