ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI


Hatay’da şehit yakını ve gazilere ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, törende yaptığı konuşmada, bugünün vatan için, millet için canlarını ortaya koyan değerli insanların onların ailelerinin ve herkesin gurur günü olduğunu söyledi. Mardinli, “Sizler gerek bölücü terör örgütleriyle gerekse 15 Temmuz kalkışmasıyla mücadele esnasında ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz. Bugün vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür. Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli tarafından 5 gazi ve 12 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.Tören sonrasında Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli ve protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları onuruna verilen yemeğe katıldı.

Törene, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ahmet Gürbüz, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Uğur Ertekin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı.
Haber: Hatay Valiliği