ARSUZ’A KRUVAZİYER VE YAT LİMANI


Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. İGC Başkanı Veysel Cıncık ile Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Sarı, hazırladıkları projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Kaymakam Sarı, “Kruvaziyer ve Yat Liman Projesi’nin Arsuz’un yıllardır özlediği önemli bir yatırım olduğunu anımsatarak, bu yatırımı Arsuz’a kazandırarak turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltme hedeflerinin olduğunu belirtti.

EN UYGUN LOKASYON VALİLİK KAMPI
Ankara’da yaptığı temasların çok verimli geçtiğini belirten Kaymakam Sarı, şöyle konuştu: “Arsuz’un hem kalkınmasını hem de tanınmasını sağlamak için gayretimiz sürüyor. Geçen yıl yaptığımız çalışmaları bu yıl da tekrarlayacağız. Bu arada Bisiklet Federasyonu 2018 yılındaki bazı yarışlarında Arsuz’u da güzergahına alması bizi mutlu etti. Örneğin, 15 Şubat-18 Şubat tarihleri arasında Türkiye Şampiyonası 1.Etap Sezon Açılışı, henüz belirlenmeyen tarihte yapılacak Milli Takım Hazırlık Kampı Arsuz’da gerçekleştirilecek.”
Kaymakam Sarı, ayrıca fizibilite çalışmaları devam eden, yat limanı projesi hakkında da, “Arsuz’a bir yat limanı kazandırmak istiyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Hatay Valimiz Sayın Vali Erdal Ata’nın da bu konuda desteği var. Arsuz merkezine yakın Valilik Kampı’nda bir iskele oluşturmak istiyoruz. En uygun lokasyon burası.. Yatçılar, marinaya geldiğinde yürüyüş mesafesinde Arsuz’a geçebilecekler. Konaklayabilecekleri, restoranlarda oturabilecekleri nezih mekanlar oluşturmak istiyoruz. Sadece turist açısından değil, İskenderun’da, Arsuz’da ikamet eden, ancak yatları Çeşme, Bodrum gibi yerlerde ki marinalarda bağlı olan yatlar da buraya gelecek. Arsuz, Samandağ, İskenderun, Karataş da bu marinamızdan faydalanabilecekler” dedi.

YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKMEMİZ LAZIM
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Gelir düzeyi yüksek turistleri getirmek amacıyla kruvaziyer limanı konseptini uygulamaya çalışıyoruz. Bu konuda uzun bir zamandır çalışıyoruz. Mutlaka yatırımcıların da ilgisini buraya çekmemiz onların Arsuz’a olan yatırım iştahını ciddi bir şekilde sağlamamız lazım. Onun için bu proje geliştirildi” diyerek, şöyle konuştu; “Liman yapıldığında burası bir başlama ve bitme noktası olacak. Havaalanına da yakın bir mesafedeyiz. Mersin bunu başardı. Biz de burada istiyoruz ki; Akdeniz’de bir tur yapılacaksa aynı şekilde turistler Arsuz’a gelecek ve muhteşem görüntülerle geçip, son durak yine Arsuz olacak.

DAHA BİRÇOK ÇALIŞMAMIZ VAR
Bu çalışmaların yanı sıra yatçılık, paraşütçülük konularında da çalışmalar yaptıklarını belirten Kaymakam Musa Sarı, “Projelerimizin tamamlanmasıyla Arsuz’un çehresi, Türkiye’deki önemi daha da artacak” dedi. İGC Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, Arsuz’un en büyük şansının genç, çalışkan bir Kaymakam’a sahip olması olduğunu belirterek, “Çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Başarılı olacağınıza inanıyoruz. Tüm çalışmalarınızda basın olarak yanınızdayız” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR