ATATÜRK İÇİN 680 KM PEDAL ÇEVİRECEKLER


Antakya Bisiklet Derneği’nden Ethem Baklacı başkanlığındaki 12 genç, Atatürk’e olan sevgi ve minnet duygularını göstermek için Hatay’dan Ankara’ya yola çıktı. 680 kilometre pedal çevirecek gençler, 10 Kasım’da Ankara’ya ulaşarak, ellerindeki Türk bayrağını Anıtkabir’e götürecek. Projeye büyük destek veren ve gençleri Anıtkabir’de karşılayacak olan CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, “Hatay’dan Ankara’ya yaklaşık 700 kilometre boyunca pedal çevirmek; Türk gençliğinin her türlü zorlukta ülkesine ve Atatürk’e sahip çıkacağını gösteriyor” dedi.
Anıtkabir yolunda Hatay’dan Ankara’ya pedallayacaklar. Kış koşullarına, soğuk havaya ve uzun yola rağmen, kararlı ve inançlı tutumlarıyla her türlü engeli aşmaya hazır gençlerimiz, Atatürk’e olan saygı ve sevgilerini sunmak için pedal çevirmeye karar verdiklerini belirttiler. 680 kilometre boyunca Türk bayrağı taşıyarak pedal çevirecek gençler; Erzin, Tarsus, Pozantı ve Aksaray’da mola verdikten sonra 10 Kasım’da Ankara’ya ulaşarak Anıtkabir’e ulaşmayı hedefliyorlar. Gençler, ellerindeki bayrağı Anıtkabir’e götürecekler. Ata’nın huzuruna çıkıp, Hatay halkının Atatürk sevgisini iletmeyi amaçlayan gençler, “Umutluyuz. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlıyız. Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet’i yaşatacağız. Cumhuriyet’i gençlere emanet eden Atatürk bilmelidir ki O’nun yolundan sapmayacağız” dediler. Gençleri, Anıtkabir’de bu projeye destek veren CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu karşılayacak.
Dudu, gençlerin Ankara’ya kadar pedal çevirmesinin neden önemli olduğunu şu sözlerle anlattı: “Gençlerimizin, Atatürk sevgisi bizi hem duygulandırıyor hem yüreklendiriyor. Çünkü Atatürk’ü Türk insanının yüreğinden, beyninden çıkarmaya kimsenin gücü yetmiyor! Ders kitaplarından, kültür merkezleri, tabela ve sokaklardan Atatürk isminin çıkarılma girişimleri, Atatürk heykellerine yönelik çirkin saldırılar, ulusal bayramların zayıflatılma girişimleri halk üzerinde tam tersi yönde etki yapıyor. Halkımız; her geçen gün Atatürk’e ve onun ülkülerine daha çok sarılıyor, O’nun devrimlerinin önemini ve değerini daha iyi kavrıyor. Bu yüzden de halkımız her yıl O’nu daha farklı yöntemlerle anıyor. Hataylı gençlerimizin 10 Kasım’da Anıtkabir’e çıkıp Türk bayrağını götürecek olması bu açıdan çok anlamlıdır. Hatay’dan Ankara’ya yaklaşık 700 kilometre boyunca pedal çevirmek; Türk gençliğinin her türlü zorlukta ülkesine ve Atatürk’e sahip çıkacağını gösteriyor.”
Haber: Mustafa TOPAL