MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, 502 sayılı Kanun Tasarısı’yla 60’ın üzerinde kanunda değişikliğe gidildiğini belirterek, “Asıl yapılmak istenen bu tasarıyla, bütçe açıklarının kapatılması amacıyla bazı vergi oranlarında değişikliğe gidilmiştir. İşçiden, memurdan hatta işsizlerden dolaylı olarak alınan vergiler artırılmakta ancak kamuda tasarrufu sağlayacak, üretimi artıracak tedbirler maalesef yoktur. Başta GSM operatörleri olmak üzere, bazı şirketlerin borçlarına af ve vade uzatımı varken, çiftçiye, memura, emekliye, esnafa nefes aldıracak hiçbir madde bu kanun tasarısında yer almamaktadır” dedi.
‘RAHMETLE YAD EDİYORUM’
Milletvekili Ahrazoğlu, Torba Kanun Tasarısının 115. maddesi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasına, “Sözlerime başlamadan önce Milliyetçi Hareket Partisinin kurucu Genel Başkanı, Türk milliyetçiliği fikriyatını siyasi sisteme dâhil eden, Türk dünyasının şahsına “başbuğ” unvanını layık gördüğü, Ahmet Yesevi Hazretlerinin kutlu düşüncesini, Yunus’un sevgi anlayışını, Anadolu’nun fethini gerçekleştiren alperenlerin ruhunu, Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm diyene” veciz sözünü Türk gençliğinin ülkü edinmesini sağlayarak milyonlarca milliyetçi, ülkücü Türk gencinin yetişmesini sağlamış, Türk dünyasının başbuğu ve başbuğumuz rahmetli Alpaslan Türkeş Bey’i doğumunun 100’üncü yılında rahmetle yâd ediyorum, ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.
‘ŞİRKET ZARAR EDİYORSA, DEVLET KARŞILAYACAK’
Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirterek, “başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi ve vatan uğurunda canlarını seve seve veren ve ahirete intikal etmiş öğretmenlerimizi minnetle yâd ediyorum” şeklinde konuştu. Son yıllarda sıklıkla getirilen ve AKP klasiği hâline gelen torba yasaların, yasama faaliyetlerinin düzensiz, eksik bir yapıda yürütülmesine neden olduğunu ve yasama kalitesini bozduğunu ifade eden Ahrazoğlu, “Kanun tasarısında yer alan maddelerin pek çoğunun ayrı bir kanun düzenlemesi şeklinde kendi ihtisas komisyonlarında değerlendirilmesi gerekirken torba kanunun içine alınmıştır. Kanun tasarısının 115’inci maddesinde 6461 sayılı Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkındaki Kanun’un “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A. Ş.’nin desteklenmesi” başlıklı geçici 4’üncü maddesinde değişiklik yapılarak, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A. Ş.’nin doğrudan kamu hizmeti yükümlüsü olarak öngörülen süresinin 31/12/2020 tarihine kadar uzatılması istenmektedir” şeklinde açıklama yapmış ve geçici 4’üncü maddeyle, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş.’nin yatırım programlarında yer alan yatırımlarının finansmanı, işletme bütçesinde yer alan finansman açıkları, fiilî finansman açığıyla işletme bütçesinde öngörülenler arasındaki fark, sermayesinden mahsup edilerek Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından karşılanması, kanunun kabul tarihi olan 24/4/2013 tarihinden beş yıl sonra, 2018 yılında son bulacağı için, 2020 yılına uzatılması amaçlanmaktadır. Yani işin özü, şirket zarar ediyorsa bu zararın 2020 yılına kadar devlet tarafından karşılanması amaçlanmaktadır. Diğer bir değişiklikle de kamu hizmeti yükümlülüğünün 2020 yılına kadar devamını sağlamaktır” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR