ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ YAŞATILIYOR


Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canları pahasına mücadele ederek şehit düşen kahraman polislerimiz onuruna yapılan şehitlik bölümünün ve 8 kahraman şehidimizin isimlerinin verildiği çeşitli kullanım alanlarının açılışı, Hatay Valisi Erdal Ata’nın katılımıyla yapıldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Maden, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, şehitlerimizin aileleri ve emniyet personeli de  katıldı. Kurban kesimi ile başlayan program şehitlerimizin ruhları, ülkemizin huzur ve bekası için dualar edilmesi ile devam etti. Ardından Vali Ata şehitlik bölümünün açılışını yaparak şehitlerimizin isimlerinin verildiği alanları gezdi.

TEŞEKKÜR ETTİ 
Programın devamında Vali Ata ve beraberindekiler brifing salonuna geçti. Burada bir konuşma yapan Vali Ata, vatanı, milleti ve tüm kutsal değerleri korumak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak adına yapılan şehitliğin açılışı için toplanmış bulunduklarını belirtti. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmetle andıklarını belirten Vali Ata, “Ben Özel Harekat Şube Müdürümüz ile İl Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi unutmayıp şehitlerimizin isimlerini Özel Harekat Şube Müdürlüğümüzün bir köşesinde yaşatmak için bu çalışmayı yaptıkları için. Hepimizin bildiği gibi Türkiye’de 1984 yılında başlayan terör olayları neticesinde binlerce şehit verdik. Bunda silahlı kuvvet mensupları başta olmak üzere en çok da emniyet teşkilatımızdan özel harekatta görev yapan polislerimizden şehit verdik. Hepsine ben Allah’tan rahmet, ailelerine ise tekrardan sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi. 

‘TÜRK MİLLETİ, DÜNYA SAHNESİNDE YERİNİ HEP ALACAK’
Bulunduğumuz coğrafyanın adeta ateşten bir çember olduğunu dile getiren Vali Ata, “Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Nasıl ki bizden önceki kuşaklar vatanımızın bağımsızlığına kavuşması için canlarını verdilerse biz de atalarımızın bizlere emaneti olan bu toprakları koruyup bizden sonraki nesillere de bir bütün olarak teslim etmek için bugün aynı şekilde şehit vermeye devam ediyoruz. İnanıyorum ki her ferdimiz kanının son damlasına kadar bu ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için fedakârlık yapmaya hazırdır. Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen dış güçlerin olduğunu ve içimizde de bu oyunlara alet olan birçok hainin bulunduğunu biliyoruz. Biz Türk milleti olarak birliğimizi korumaya devam edersek bizi yıkmaları, bölmeleri mümkün değildir. Tarih boyunca milletimiz büyük devletler kurmuş, tarihin hiçbir döneminde de vatansız kalmamış, esaret altında yaşamamıştır. Dünya var olduğu müddetçe Türk milleti dünya sahnesinde yerini alacak, hür ve bağımsız bir şekilde yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ GÖSTERİYORLAR 
İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ise yaptığı konuşmada, ülkemizin başına bela olan terörizmle mücadele aşamasında özel harekat şubelerimizin çok önemli fonksiyonları olduğunu belirterek, “Özel Harekat Şubelerimiz dışında diğer birimlerimizden de çok fazla şehidimiz olsa da özel harekatçı arkadaşlarımız bu milletin ve devletin var olması için büyük bir mücadele örneği göstermiş ve bunun sonucunda çok sayıda arkadaşlarımız şehit ve gazi olmuştur. Bugün burada şehit ve gazi ailelerimizi misafir etmekten büyük bir onur duyduğumu özellikle belirtmek isterim” dedi.

‘DİMDİK AYAKTAYIZ’ 
Özel Hareket Şube Müdürü Abdulmuttalip Arslan ise “Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan şehitlik açılışımızın ve şubemiz müştemilatında olan değişik kullanım alanlarının 8 vatan evladının isimlerinin ilelebet payidar kalması ve yaşatılması adına verilmesi amacıyla düzenlenen törenimize hoş geldiniz. Hatay’da görev yapmaktan, Sayın Valim ve Müdürümün emirlerini canım pahasına yerine getirmekten bir saniye geri durmayacağımı belirtmek isterim. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek vatanımızı ve milletimizi daha iyi bir geleceğe taşımak için azim ve irademizle dimdik ayaktayız” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra, 15 Temmuz hain kalkışmasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Müdürlüğünde şehit olan Gülşah Güler’in annesi başta olmak üzere aziz şehitlerimizin çok değerli ailelerine, kahraman gazimize ve 1 özel harekat polisimize plaketlerinin verilmesinin ardından program sona erdi. Haber: Hatay Valiliği