BAŞKAN SAVAŞ, ‘HER NOKTADA EKSİKLERİ GİDERİYORUZ’


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), 13 mahalle ve 4 çiftliğin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan ve yapımı tamamlanan Altınözü Hanyolu Grup İçmesuyu İnşaatının açılışını gerçekleştirerek Altınözülülerin hizmetine sundu. Maliyeti 5 milyon 933 bin 480 TL değerinde olan projenin açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altınözü İlçe Başkanı Hamit İsaoğulları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire başkanları ve şube müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

‘GÜCÜMÜZ YETENE KADAR HİZMETE DEVAM’
Yıllar önce ilçe olmuş Altınözü’nün içmesuyu şebekesi yapımının ve kanalizasyon hattını yenilemenin kendilerine nasip olduğunu belirten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hanyolu Grup İçmesuyu İnşaatı ile yıllardır içmesuyu sıkıntısı yaşayan 17 köyün su sıkıntısını çözdüklerini ifade ederek, “bununla beraber mezarlıklarımıza, ibadethanelerimize, okullarımıza ve yollarımıza gücümüz yettiğince hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. “Hangi şartlarda iktidar olduğumuzu ve hangi engellerle bu işleri yaptığımızı biliyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Savaş, halkın duası olmadan Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU olarak bu hizmetleri yapma şansına sahip olmadıklarını kaydetti.
Türkiye’nin yüzde 24.5 nüfusunun kırsal kesimde, Hatay nüfusunun ise yüzde 50.5’unun kırsal kesimde olduğu bilgisini aktaran Başkan Savaş, “Kırsal kesim demek kanalizasyon, içmesuyu, sulama suyu, arıtma eksikliği, asfalt yol, stabilize yol, parke yol gibi alanların tam olarak yapılmadığı yer demektir. Biz böyle bir şehir devraldık. Konu sadece Altınözü değil, diğer ilçelerimizin de Altınözü’nden farkı yok” dedi.
İlçelerimize hizmet ederken hangi partinin egemen olduğuna asla bakmadıklarına vurgu yapan Başkan Savaş, “Biz Samandağ’dan Erzin’e, Hassa’dan Yayladağı’na bütün hemşehrilerimize eşit bir sistemle hizmet etmeye çalışıyoruz. Kimi yere kanalizasyon, kimi yere arıtma tesisi, kimi yere de asfalt yol yaptık. Önceliklere göre hizmet etmeye gayret ettik ve bu gayreti devam ettireceğiz” dedi.

HAKKIMIZ İÇİN 21 GÜNDE 517 BİN İMZA
İhracatın durma noktasında olduğunu, tırlarımızın 12 binden 2 bin 500’e düştüğünü, turizmin can çekiştiğini, tarım sektörünün, yatırımların Osmaniye, Kahramanmaraş ile Kilis’e kaydığını ve işsizliğin arttığına dikkat çeken Başkan Savaş, Hatay’ın 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçmesini hak ettiğini idrak ettiklerini ve “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” adıyla imza kampanyasını başlattıklarını söyledi.
Yapılan imza kampanyasında 6 ayda 500 bin imza hedefi koyduklarını ve bir program geliştirdiklerini ifade eden Başkan Savaş, söz konusu kampanya için sahaya çıktıklarını ve 21 günde 517 bin 259 imzanın atıldığını ve bugün itibariyle imzanın 545 bini aşmış durumda olduğunu vurgulayarak, Sanayi Bakanı’ndan randevu beklediklerini belirtti. Konuşmaların ardından protokol mensupları ve vatandaşlar, kurdeleyi keserek Altınözü’ne hizmet verecek olan Hanyolu Grup İçmesuyu Proje çalışmasının açılışını gerçekleştirildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR