DÜNYA REKORU İÇİN TAM DESTEK


Sarı Zeybekler Komitesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundular. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun HATSU hizmet binasındaki makamında 1919 Gönüllü ile Akdeniz Rekoru kıran Sarı Zeybekler Komitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile biraraya geldi.
Sarı Zeybekler Komite Başkanı Nevzat Kurt, komite olarak kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında Başkan Savaş’a bilgiler verdi. 20 Mayıs’ta 1919 gönüllü ile kırılan Akdeniz rekoru ve 29 Ekim’de kırmayı amaçladıkları Dünya Rekoru hakkında da bilgiler veren komite başkanı Nevzat Kurt; “Sizlerin de değerli katkıları ile İskenderunlulara unutulmayacak, Hatay’ımıza yakışır bir dünya rekoru mutluluğu yaşatmak istiyoruz. Bizler komite olarak herhangi bir partinin, derneğin veya sivil toplum örgütünün bünyesinde değiliz. Tamamen gönüllülerden oluşan komitemizin kuruluş felsefesi; Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır etkinlikler yaparak O’nu özellikle genç nesillere doğru anlatmaktır” dedi.

HBB SPONSOR OLDU
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş makamında bir araya geldiği Sarı Zeybekler Komite başkanı ve yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek 20 Mayıs’ta 1919 gönüllü ile kırılan Akdeniz rekorundan dolayı komite üyelerini ayrı ayrı kutlayarak, “29 Ekim’de kırmayı amaçladığınız Dünya Rekoru için başarılar diliyorum. Atatürk ile ilgili her projede olmak bize onur verir. Sonuna kadar bu projede Sarı Zeybeklerin yanındayım, destekçisiyim.” ifadelerini kullandı.
Oldukça uzun ve sıcak bir sohbet ortamında geçen ziyaret, Komite Başkanı Nevzat Kurt’un Başkan Savaş’a kendi yazdığı Atatürk’ün az bilinen fotoğraflarından oluşan kitaplarını takdim etmesinin ardından hatıra resmi çekilmesiyle son buldu. Haber: Yılmaz AKPINAR