HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ, BAŞKA BEKLENTİMİZ YOK


HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıya katılım gösterdi. İskenderun Sahil Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, MÜSİAD Hatay Şube ve İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Züher Bulgurcu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, DTO Başkanı Bülent Kavsak, HASİAD Başkanı Mehmet Kılıçlar, ARİAD Başkanı Adnan Ağır, işadamı Osman Tufan, Cemil Kirmit’in yanı sıra çok sayıda iş adamı ve STK temsilcisi katılım gösterdi.

‘NÜFUSUMUZA ORANLA DESTEK İSTİYORUZ’
Toplantıda Hataylı iş adamlarına ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ kampanyası için destek çağrısında bulunan Başkan Savaş, “İlimizin son dönemlerdeki ekonomik düşüşüne çare olarak öngördüğümüz teşvik programından yararlanmak adına imza kampanyası düzenledik. Yaklaşık üç haftadır 511 bin imza toplandı. Hem iş dünyasının hem de işsizlerin hakkını almak için yerel ulusal tüm kanallarda bu kampanyayı duyuruyoruz. Hatay şu anda 2 milyondan fazla insana bakıyor. Biz ise Büyükşehir Belediyesi olarak 1500 milyon insan nüfusuna göre iller bankasından gelen paylar ile şehrimize hizmet etme çabası içerisindeyiz. İlimizde şuan 500 binin üzerinde Suriyeli vatandaşımız barınıyor. Bu insanlarla ekmeğimizi paylaşıyoruz evet ama devletimizin de geri kalmışlığımıza katkı sağlamasını bekliyoruz. Bu sebepten dolayı düzenlemiş olduğumuz imza kampanyasının, sloganında yer aldığı üzere ‘Hatay Halkı, Hakkını İstiyor’. Bizler ekstra bir beklenti içerisinde değiliz. Sadece nüfusumuza oranla destek istiyor, böylelikle vatandaşlarımıza kaliteli hizmetler üretmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

’TEK VÜCUT OLMALIYIZ’
Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Züher Bulgurcu ise toplantıda yaptığı konuşmasında; “Doğal liman özelliği taşıyan İskenderun limanımız, Türkiye’nin en önemli limanları arasında yer almaktadır. Buna ek olarak Hassa Tünel Projesinin hayata geçirilmesiyle ilimiz lojiktik bir yer haline gelecek ve bölgemizdeki firmaların iç ve dış piyasadaki rekabet güçleri büyük ölçüde artacaktır. Bu güne kadar ülkede yaşanılan ekonomik krizlerden, Hatay’ımız pek etkilenmedi. Ancak bu durum, komşumuz Suriye’deki savaşın başlamasıyla bozuldu. Hemen ardından Rusya ile yaşanılan sıkıntılarla birlikte il olarak ekonomik düşüşümüz başladı. Tüm bu olumsuzluklara Hatay’ın geleceği için tek vücut olmalıyız. Başkanımızın, şehrin geleceğine katkı sağlanması adına başlattığı imza kampanyasının ekonomik sorunlarımıza çözüm olacağına inanıyorum. ATSİAD ailesi olarak bizlerde HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başlatmış olduğu imza kampanyasını destekliyor gerekli çalışmaları yapacağımızın garantisini veriyoruz” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar, ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ adlı imza kampanyasına, imza atarak destek oldu. Haber: Yılmaz AKPINAR