‘GÜÇBİRLİĞİ OLUŞTURMALIYIZ’


İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün siyasi partilerden bugünkü ziyaret durağı CHP oldu. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Soytürk, ilçenin sorunlarını çözmek için güç birliği oluşturulmasını istedi ve “Elimizde sihirli değnek yok. Sorunları teker teker ele alarak adaletli bir yaklaşımla çözeceğiz”dedi.

‘HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE YAŞAMALIYIZ’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Başkanı Mansuroğlu, huzurlu ve güvenli bir ortamın sağlanması konusunda üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Memlekette siyasi sorun ne olursa olsun bizler ilçemizde huzur ve güven içerisinde yaşamalıyız. Görev yapan tüm Kaymakamlarımızla çok iyi diyaloglar kurduk ve hiçbir çatışma yaşamadık. Bize göre İskenderun’un en büyük sorunu aldığımız göçtür. Özellikle Suriyelilerin gelmesiyle sorun daha da büyüdü. Ekmek derdindeki vatandaşlarımız adaletsiz bir rekabetle karşı karşıya kaldı. Elbette ki insanın en doğal hakkı yaşamaktır. Ama,bunu yaparken kendi vatandaşlarımızın da haklarını korumak zorundayız. Görevinizde başarılar diliyorum. Üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.”

‘9 OKULUN YAPIMI KONUSUNDA İSTEKLER VAR’

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de konuşmasında, bölgeyi yakından tanıdığını, bunun kendisine avantaj sağladığını belirtti. Soytürk, şunları söyledi:“İskenderun farklı bir yer. Güvenlik olmazsa olmaz konularından biridir. Hassas noktaları, binaları ve birimleri tespit edip gerekli önlemlerin alınması noktasında çalışmalar başlattık. Tüm yasadışı örgütlerin sayı ve nicelikleriyle ilgili istihbarat birimlerimizin bilgileri var. Tedbirlerimizi bu yönde geliştiriyoruz. Suriyelilerin durumu konusunda kanaat önderleriyle bir toplantı yaptık. Bu toplantıya belediye yetkilileri, nüfus, vakıf ve jandarma komutanlığımızın yetkilileri katıldı. Uyarılarda bulunduk. Suçlu ve suça meyilli insanları bildirmelerini istedik. Aksi takdirde kendilerinin de zarar göreceğini söyledik. Eğitim en önem verdiğim konulardan biridir. Şu an önümüzde 9 okulun yapımı konusunda istekler var ama problemleri de var. Milli Emlak ile yazışmalar, belediyeden imar planlarının çıkarılması gibi sorunların ortadan kaldırılması için çaba göstereceğiz. Hayırseverleri özendirmemiz sıkıntıları aşmamız lazım. Mahalle mahalle okul toplantıları yapıyoruz. Bu toplantılarda okul müdürleri, aile birliği başkanları, öğretmenler, veliler ve muhtarla bir araya geldik. Sorunları tek tek çözeceğiz. Öğretmenlerimizi de motive edeceğiz. Öğretmenlerin öğrencilere sağladığı katkıyı ödüllendireceğiz. Öğrencinin sınavlardaki başarı derecesine göre öğretmenlerimizi başarı ve takdir belgeleriyle ödüllendirerek daha şevkle çalışmalarını sağlayacağız.” Haber: Yılmaz AKPINAR