LÜTFÜ SAVAŞ, ‘BİZİM PLAKAMIZDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAZAR’


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bir televizyon programında yaptığı açıklamada, FETÖ terör örgütüyle alakalı hakkında çıkan asılsız iddialara yanıt verdi. Başkan Savaş, “Hatay’ı bölmek, parçalamak ve bütünlüğünü yerle bir etmek için senaryolar devam ediyor. Bunlardan sadece küçük bir tanesi Lütfü Savaş ile ilgili. Ben bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Daha öncede belediye başkanıydım. Üniversitede hocaydım. Türkiye Cumhuriyeti, Lütfü Savaş’ın hangi zihniyette olduğunu ölçemiyor mu?” dedi.

‘ŞEHRE KİM ZARAR VERMEK İSTERSE ONUN KARŞISINDAYIM’
Başkan Savaş, “Benim telefonlarım her gün dinlenir, bana atılan mail ve mesajlar okunuyor zaten. Okusunlar da ben rahatsız olmam. Onları okudukları ve dinledikleri için benim ne olduğumu bilirler zaten. Bizim önden de arkadan da plakamızda Türkiye Cumhuriyeti yazar. Bunun dışında Lütfü Savaş’ı bu bahsettiğiniz grupla eş tutmak, sorgulamak 15 Temmuz’da kimler Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbine bıçak saplamak istediyse ve Hatay’ın karışması kimleri mutlu ederse en çok onları mutlu eder. Bütünlük isteyen yönü Ankara’ya dönük olan ay yıldızlı bayrağın altında mutlu olduğunu hisseden kimseyi mutlu etmez. Allaha çok şükür ben kimliğimi her tarafta rahat rahat söyleyen bir insanım. Ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım herkes bana gelebilir. Bugün de daha önce müftülük yapmış İslam adına Hatay’ın en büyük kanaat önderlerinden Yayladağılı hemşehrim Ali Sert Hoca’nın cenazesine gittim. Cenazeye gittim diye Ali Sert Hoca’nın müritlerinden mi olmuş oldum? Yarın diyelim ki Hristiyan camiasından önemli bir kanaat önderimizi kaybettiysek ben onun cenazesine gitmeyecek miyim? Ben inançlı bir insanım. Ama bu ülkeye bu şehre kim zarar vermek isterse onun karşısındayım. Bu güne kadar da hiçbir illegal örgütün içinde olmadım. Ama bunu çıkarmak isteyenler bu ülkenin bu şehrin karışmasını isteyenlerdir. Vatanına kim ihanet etmişse cezasını çekmesi lazım. Şuanda birçok büyükşehir belediye başkanı hakkında bir sürü şey konuşuluyor. Rengi belli olan, önden arkadan plakası TC okunan adamla uğraşıyorlar da bu kadar konuşulan bu yapı ile ilintili olan insanlar halen görevlerinin başında. Ama Hatay’ı karıştırmak demek Ankara’yı Edirne’yi karıştırmak demektir. Hatay önemli bir bariyer” dedi.

‘BİZ KİMSEYE GİDİP İFADE VERMEDİK’
Hakkında çıkan dedikoduların asılsız olduğunun altını çizen Başkan Savaş, “Birkaç arkadaşıma görev değişikliği yaptım. Benim orada ifade verdiğim konusunda laflar çıkmış. Ben o akşam İlçe Başkanımız Ramiz Bey’in kızının düğünü vardı. Ben eşimle beraber oradaydım. Biz kimseye gidip ifade vermedik. Hakkımda çıkan iddialar asılsızdır. Devletin bizden isteyeceği bilgi olursa ifademizi veririz. Bundan da korkmayız ve açıklarız da. Zaten öyle bir şey varsa resmi kurumlar açıklasın. Bu konuda bizim korkacağımız hiçbir şey yok“ ifadelerine yer verdi. Haber: Yılmaz AKPINAR