İLELEBET GÜNEŞİMİZ!


İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 98. Yıldönümünde törenle kutlandı. Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törende ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İlçe Spor Müdür Vekili Gündel, 19 Mayıs 1919 tarihinin, bu milletin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gün olduğunu söyledi.
Gündel, “İlk adımı 19 Mayıs 1919’da atılan milli mücadele süreci içerisinde Türk Ulusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle uğurunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir. Biliyoruz ki, siz gençler Türk Milleti’nin geleceği yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Sizlerin de ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü düstur edinerek çok çalışıp ileride şahsınıza verilecek görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla en ufak şüphemiz yoktur. Bu vatan sizindir. Size emanettir. Bu bilinç ile yaşamalı ve çok çalışmalısınız” dedi. Törende, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi 11/C sınıfı öğrencisi Evrim Yavuzay Ünlü’de Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okudu.

İskenderun Atatürk Anıt alanında düzenlenen törene; CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Belediye Başkan Vekili Erdal Bönceoğlu, HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, CHP ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, MHP ilçe Başkanı Turan Bozkurt, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Haber: Cuma KESEROĞLU