Gazete Güney

İŞ DÜNYASI’NIN KALBİ İSTE’DE ATTI!


Hatay Valiliği himayelerinde, Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile organize edilen 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, dopdolu geçti.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin başarılı organizasyonu ile öğrenciler, iş dünyası ile buluştu. Firmaların, fuarda kurdukları standa öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Hatay Valisi Erdal Ata, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli ile birlikte fuarı beğeniyle gezdi, firma temsilcileriyle sohbet etti.
Tosçelik Standı önünde, Tosyalı Holding YK Üyesi Fatih Tosyalı ile bir süre sohbet eden Vali Ata, istihdama yönelik çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
Fuar boyunca konuklarla yakından ilgilenen İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; İSTE olarak ‘teknoversite’ adını verdikleri yeni bir eğitim/öğretim/araştırma ve girişimcilik/yenilikçilik ekosistemi oluşturmaya çalıştıklarını belirterek; “Her öğrencimize üç seçenek sunuyoruz. İsteyen öğrencilerimiz akademiye yoğunlaşabiliyor, isteyen öğrencilerimiz iş dünyasına yönlendiriliyor, isteyen öğrencilerimizi ise girişimciliğe motive ediyoruz. Yetenekleri keşfetmemiz ve yönetmemiz gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) adını taşıyan yeni bir program da başlattık. Bu program, aslında bir nev’i iş dünyasına oryantasyon hızlandırıcısı olarak çalışıyor. Her mezunumuzun sanatçı bir ruha sahip olmasını, sadece teknoloji okuryazarı değil, bir teknoloji geliştiricisi olmasını istiyoruz” dedi.

‘GİRİŞİMCİLİK RUHU UZUN BİR KÖPRÜDÜR’
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Index Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in girişimcilik konusunda edindiği tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaştığı konferansı ile devam etti. Erol Bilecik, konuşmasının başında İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE), kurulduğu günden beri yakından ve ilgi ile izlediğini ve gelecekte kendi mezun olduğu İTÜ gibi kadim bir üniversite olacağına yürekten inandığını söyledi. Üniversite eğitimini tamamlamadan önce girişimcilik kararını verdiğini belirten TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: “Girişimcilik ruhu, hayaller ile gerçekler arasındaki uzun bir köprüdür. Bu köprünün altını dolduracağınız yegâne şey çalışmaktır. Bu konuda başarı sağlamak isteyenler arkadaşlar bu olguyu azim ve inanç ile beslemelidirler. Girişimci arkadaşlara bir fikrin niteliği hakkında bir ipucu vermek gerekirse; bir fikir çalışma dönemi içinde değişime uğrayabilir, fakat en ideal fikir, vizyonu en az değişim geçiren fikirdir. Girişimciliğin ruhunu oluşturan en önemli unsurlar, fikrin kolay anlaşılabilir, kolay uygulanabilir, geniş istihdam sağlayan ve sürdürülebilir olmasıdır” ifadelerini kullandı.

‘ANAHTAR KELİMEMİZ ‘YETENEK VE EĞİTİM’
‘Dünyayı Değiştirme Gücü: Girişim Savaşçılığı Perspektifi’ isimli etkileşimli konferansında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri ile bir araya gelen Berke Sarpaş ise, “Her işin başında eğitim olduğunu biliyoruz. Anahtar kelimelerimiz olan yetenek ve eğitim bir araya geldiklerinde istisnai gelişmeler ortaya doğuruyor. Bu da bir ülkenin kaderini belirleyebilir. İstatistiksel anlamda girişimciliğin başarıya ulaşmasındaki en önemli unsur ise inançtır. Çünkü inanç, defalarca yenilmiş olmanıza rağmen yola devam etmenizi sağlayacak, sizi başarıya ulaştıracak tek etkendir. Yüzde ikilik bir başarı oranı size düşük gelebilir, fakat herkes doksan yedi defa yenilebilir. Önemli olan bir daha ayağa kalkıp inancınızın peşinden gidebilmektir. Çünkü başarı, vazgeçtiğiniz yerin bir adım ötesindedir” diyerek ülkemizde ve dünyada zor şartlarda başarıya ulaşmış girişimcilerden örnekler verdi. Sponsor firmaların hediye çekilişleri ile İSTE İŞKUR İrtibat Ofisi açılışının ardından, 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı programının birinci günü ‘Einstein ve Eddington’ adlı film gösterimi ile sona erdi. Haber: Yılmaz AKPINAR

Exit mobile version