CHP HATAY İL TEŞKİLATI, ‘MESELE, MEMLEKET MESELESİDİR’


CHP Hatay il örgütü ve 15 ilçe başkanı, Referandum çalışmalarıyla ilgili istişare toplantısını İskenderun’da gerçekleştirdi. CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, eski bakan ve eski Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İl Kadın, Gençlik Kolları, 15 ilçe Başkanı ve yöneticilerin bir araya geldiği toplantıda görüş alışverişinde bulunularak, izlenecek strateji saptandı. Toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnun olduğunu belirten İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, koordineli ve dayanışma içerisinde çalışmanın başarıyı getireceğine inandığını belirterek, Referandum’dan istenen sonucu alabilmek için özveriyle çalışılması gerektiğine dikkat çekti.

‘GELECEĞİMİZİ OYLAYACAĞIZ’
Mansuroğlu şunları söyledi: “Ülke olarak hassas bir dönemden geçmekteyiz. Önümüzdeki halk oylaması sadece partimizin değil, bütün vatandaşlarımızın sorunudur. Bu Referandum da geleceğimizi oylayacağız. Bizler, laik, hukukun üstün olduğu Cumhuriyet Rejimi’ni gelecek nesillerimize bırakmak istiyoruz. Bu amaçla, çalmadık kapı bırakmayarak vatandaşlarımıza neden ‘Hayır’ dediğimizi anlatacağız.” CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da yaptığı konuşmada, ülke genelini ilgilendiren bir süreçte olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Vatandaşımıza neden Hayır denmesi gerektiğini anlatmak için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmalıyız. Tüm örgütümüzle, meclis üyelerimizle, eski ve yeni seçilmişlerimizle ve milletvekilleri ile sahaya inmelidir. Kararsız seçmeni ikna ederek kazanmalıyız. Sandıklara sahip çıkarak oy kullanan vatandaşın tereddüdünü gidermeliyiz.”

‘ŞİMDİ EYLEM ZAMANI’
Ülke genelinde yüzde 20-25 oranında kararsız seçmen olduğuna dikkat çeken eski bakan Nihat Matkap ise, Referandumu siyasi çekişmenin dışında tutarak, pozitif bir strateji geliştirmenin gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Semt pazarı, ev gezmeleri gibi çalışmaların yanı sıra, kararsız seçmenin saptanarak mahallenin kanaat önderleri ile partinin ileri gelenlerinin yüz yüze görüşmeleri önem taşımaktadır. Buradan tüm partililerime sesleniyorum. Belki içimizde kırgınlıklarımız olabilir ama bu hassas dönemde birleşmeliyiz. Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok. Şimdi eylem zamanı, çalışma zamanı. Çünkü başka Türkiye yok. Mevcut iktidar tarafından toplumun tüm kesimlerine karşı bir tehdit politikası uygulanmaktadır. Ancak ‘Neden Evet’ dediklerini anlatamıyorlar. Moral üstünlüğü bizdedir. Ezberleri bozmak için var gücümüzle çalışmalıyız.”
Haber: Cuma KESEROĞLU