VALİ ATA, ‘YATIRIM YAPAN, İSTİHDAMDA BULUNAN, ÜLKEMİZE EN BÜYÜK İYİLİĞİ YAPIYOR’


Hatay Valisi Erdal Ata başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda İstihdam Toplantısı yapıldı. Gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Nursal Çakıroğlu, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, kurum müdürleri, iş adamları, sanayiciler, tüccarlar ile oda ve borsaların başkanları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı Vali Ata’nın açılış konuşması ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt genelinde başlatmış olduğu istihdam seferberliğini Hatay’da başlatmak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Vali Ata, işsizliğin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorun olarak karşımıza çıktığını dile getirdi. Ülkemizin bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da ekonomik sorunlarla uğraştığını ifade eden Vali Ata, “Böylesine hassas bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte bizler birlik ve beraberliğimizi korursak sorunların üstesinden daha kolay gelebiliriz. Bölgemizde ve ilimizdeki birçok işletmenin özellikle Suriye’de yaşanan olaylardan ciddi olarak olumsuz yönde etkilendiğini biliyoruz. Devletimiz bu sorunların çözümü için her türlü çabayı göstermektedir. Bu sürecin daha kolay atlatılması için hükümetimiz tarafından önemli firmalara teşvikler getirilmiştir. Bu teşviklerin neler olduğu konusunda İş-Kur İl Müdürümüz, SGK İl Müdürümüz gerekli bilgileri verecekler” dedi.

‘İŞ-KUR’A KAYITLI 54 BİN 399 İŞSİZ VATANDAŞ VAR’
Bu teşviklerin amacının işsizliği azaltmak, yeni istihdam yaratmak, ekonominin canlanarak yeni yatırımların yapılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Ata, “İlimizde 2016 yılında İş-Kur’a kayıtlı 54.399 işsiz vatandaşımız olduğunu biliyoruz. İş yerlerinden 6.948 açık iş bildirilmiş olmasına rağmen aynı yıl içinde ancak 1.929 kişi işe yerleştirilebilmiştir. 5.019 kişilik talep ise İş-Kur Müdürlüğümüz tarafından karşılanamamıştır. Bizim arzumuz zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde en azından 2016 yılında açık olan iş taleplerinin yeniden değerlendirilerek 2017 yılının ilk aylarında bu kadroların doldurulması ve iş arayan vatandaşlarımızın bir kısmının hiç değilse bu sayede işe yerleştirilmesidir” şeklinde konuştu.

‘HER TÜRLÜ YARDIMI YAPACAĞIZ’
Vali Ata konuşmasının devamında, “Bunlar muhtemelen sizlerin istediği nitelikte elemanlar olmayabilirler. Ancak 12-15 ay boyunca iş başı eğitim desteği ile bu kişiler çok rahatlıkla sizlerin talepleri doğrultusunda eğitilebilirler. Bunların tüm ücretleri devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu husus sanayicilerimiz, iş adamlarımız için önemli bir avantajdır. Bizler tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla daima yatırımcımızın yanında yer alacağımızı, ilimizde yatırım yapmak isteyen herkese her türlü yardımı yapacağımızı bilmenizi isterim. Bugün kim ki ülkemizde yeni yatırım yapıyor, yeni istihdam alanları yaratıyor, işsiz insanlarımıza iş imkanı sağlıyorsa ülkemiz için en büyük iyiliği yapıyor demektir” ifadelerine yer verdi.

‘DESTEK OLMANIZI BEKLİYORUM’
İl Valisi olarak işverenlerden beklentileri olduğunu söyleyen Vali Ata, “Benim sizlerden beklentim, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine destek olmanız, iş yerinizin büyüklüğüne göre, çalıştırdığınız işçi sayısına göre belirli bir oranda yeni işçi alarak bu kampanyaya destek olmanızdır. İnanıyorum ki Hataylı sanayicilerimiz, iş adamlarımız, tüccarlarımız ve her türlü iş yeri sahibi vatandaşlarımız bu çağrıya sessiz kalmayacaklardır. Sizlerin de istihdamı artırmaya veya yeni yeni yatırımlar yapılmasına yönelik teklifleriniz varsa onları da değerlendirmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi. Vali Ata’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, “Teşvikler ve Artı İstihdam Desteği”, İş-Kur İl Müdürü Ziya Yüksel ise ‘İşveren Bilgilendirme’ konulu birer sunum gerçekleştirdiler. Çalışma hayatında milli seferberlik programında devam eden ve yeni başlayacak teşvikler ile istihdam bilgilendirme toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından Vali Ata’nın 2017 yılının istihdam konusunda güzel neticelerin alındığı bir yıl olması temennisi ile son buldu. Haber: Yılmaz AKPINAR