MECLİS’TE YERİNDE ÖNERİLER!


İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan 3 maddeyi görüşmek üzere toplandı. En başından belirtmeliyim ki, meclis üyelerinin önerilerini yerinde buldum. Hemen hepsi, İskenderun’daki ihtiyaçları içeriyor.
MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar’ın, biz gazetecilerin çoğu zaman paylaştığı konuları tek tek gündeme getirmesi önemliydi.
Örneğin;
Kapanan beldelerde olası bir yangına zamanında müdahale etmek için, bir itfaiye istasyonu kurulması talebi yerindeydi. Benzer bir çalışma Mustafa Kemal Mahallesi için de düşünülebilir.
Her ne kadar itfaiye Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olsa bile, bu konu HBB Başkanı Lütfü Savaş ile istişare edilebilir. Mecliste en azından CHP’nin ‘Biz de yardımcı olabiliriz’ demesini beklerdim doğrusu..
Emir Selim Yazar’ın, “Cırtıman kavşağındaki İSTE Meslek Yüksekokulu’nda kazaları engellemek için bir çalışma olacak mı?” sorusuna artık Karayolları’nın bir yanıt vermesi gerekiyor.
Bir de Sarımazı mevkiinde bir kaçış rampası yapılması artık kaçınılmaz görünüyor. Bu arada Emir Bey’in, Sarıseki Meslek Yüksekokulu yapılmak üzere temeli atılan bir yapının devam edip etmeyeceği yönündeki sorusu, İSTE’nin gelişimi açısından önemli. Buraya devam etmekte fayda var!
Hayırseverlerimizin desteğine başvurulabilir, diye düşünüyorum.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, bu konularda ‘gereken desteği vermeye hazırız’ şeklindeki yanıtını önemsiyorum.
İSTE Meslek Yüksekokulu’ndaki kavşakta karayollarının bir çalışma başlattığını işittik. Ancak, ivedi bir şekilde yaşama geçmesini bekliyoruz!
Bu arada İskenderun’da bir hayvan pazarı yapılsın fikri var ki, doğrusu da budur.
Ayrıca, yıllardır gündeme taşıdığımız Su Arıtma Tesisi nihayet faaliyete giriyor.
Seyfi Başkan bu konuda iki hafta süre verdi.
MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’un kaldırım ve asfalt çalışmalarında yaşanan eksiklikler için de, Seyfi Başkan net konuştu;
“Sıkıntılar bitmek üzere. Her doğumun bir sancısı oluyor. Birkaç ay içinde şehrin hiçbir yerinde çukur kalmayacak. Evet hatalar olmuyor değil, ama inanın çok çalışıyoruz. Bir süre daha katlanacağız, sonrasında herşey yoluna girecek.”
İskenderun’da bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını söylemeliyim.
Eksiklikler yaşansa da, İskenderun Belediyesi’nin dört bir koldan çalıştığını görebiliyoruz.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya’nın, “Bilim Merkezi projesini, İSTE’ye göre uyarlıyoruz. En yakın zamanda başlayacağız. TOKİ inşaatı devam ediyor. Asfalt ve kaldırım işinde İskenderun genelinde 12 ekip çalışıyor. Yakında kanal boyunda asfalta başlıyoruz. Eksik kalan yerlere giriyoruz” sözü herşeyi özetliyor.
Kaldı ki, 15-20 gün sonra Feyezan Kanalı’nın 1. Etap çalışmaları da bitiyor.
Yer teslimi yapıldıktan sonra, çevre düzenlemesini ve deniz suyunun akışına izin verecek 2. Etap çalışmaları başlıyor.
Bu arada İbrahim Yavuz’un uzun süredir gündeme getirdiği, ‘Şehit ve Gazi ailelerimizi taşıyacak bir minibüs için’, Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, “Bir hayırseverimiz araç için bağışta bulunacak” dedi.
Hayırlı olsun!

İSKENDERUN’A LYS MÜJDESİ!
Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) şu ana kadar İskenderun’da yapılamaması hem öğrenci hem de veliler açısından büyük külfet oluşturuyordu.
Öğrencilerimizin yaşadığı eziyeti defalarca yazdık!
Bu sıkıntının giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na kapsamlı bir soru önergesi veren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca gönderilen yanıtta, “2017 yılından itibaren LYS’nin ilçe merkezinde yapılması ile ilgili çalışmaların yürütüldüğünü, bu çalışma sonucunda belirlenecek olan ilçe merkezlerinde LYS’nin yapılacağı, bunun ilgili kurulların değerlendirmesine sunulacağı”nı açıkladı. Bu arada, yayımlanan 2017 YGS/LYS Kitapçığı’nda, 11 Haziran 2017 ve 17 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak LYS’lerin 81 il merkezinin yanı sıra “aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçe merkezlerinde yapılacağı” duyruldu.
Bu demek oluyor ki;
İskenderun’un, bu kapsamda açıklanacak ilçeler arasına girmesinde bir engel kalmadı.
Hatay milletvekillerimizin çabasıyla, il merkezi dışında, ikinci seçenek olarak ilçe bazında İskenderun tercih edilebilir. ÖSYM bunu mümkün kılıyor.
Bu vesileyle;
İskenderun’unda LYS’nin yapılması sonucunda veli ve öğrencilerimizin yaşadığı sıkıntı ve külfet ortadan kalkacak.
Ayrıca, ailelerin sınav günü bir sıkıntı yaşamamak için sınav merkezini bir gün önce görmek zorunda olması da dikkate alındığında; Erzin, Dörtyol, Payas ve Arsuz ilçelerinde yaşayan öğrenciler Antakya yerine daha yakın İskenderun’da LYS’ye girebilecek.. Böylece Antakya’ya sabah çok erken saatlerde yola çıkmak için öğrencilerin telaşı son bulacak.
Bu güzel neticenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.