‘TBMM, KENDİ ELİYLE TASFİYENİN YOLUNU AÇIYOR’


Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, parti binasında ülke gündemiyle ilgili açıklama yaptı. CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, “Türkiye’nin sorunları belli; siyasi istikrarsızlık, terör, yanlış dış politika, kötü ekonomidir” dedi. Mansuroğlu, “Bir 15 Temmuz vakası yaşandı demokrasinin kesintiye uğramaması için tarih boyunca darbelere karşı duran CHP dimdik Genel Başkanıyla Milletvekili ile teşkilatlarıyla darbeye karşı bir duruş sergiledi ve iktidar bunu acaba nasıl kendi lehine kullanırım diye bir cadı avı başlattı. Ne kadar örgütlü sivil toplum örgütleri varsa üzerine gidildi darmadağın edildi. Ekmek ile terbiye edilmeye çalışıldı. Hepiniz hatırlarsanız bir imam arkadaşımız işe başlıyor, Diyanet İşleri, Bank Asya’da hesap açacaksın diyor ve bu vatandaş açtığı bu hesaptan ötürü ihraç ediliyor. Eğitim camiası sırf örgütlü bir yapıya sahip olduğu için başlarına geleni biliyorsunuz. Ordunun, Emniyetin hali ortada. Sokaktaki bekçiyi toplayan iktidar bu örgütün siyasi ayağını ne yaptı? Bütün bu kadrolaşma bunların gözü önünde onaylarıyla oldu, buna göz yumanlar nerede?” diye sordu.

‘HUZUR YOK’
Mansuroğlu ayrıca, “Bir iktidarın birinci görevi kendi vatandaşının can, mal güvenliği ve huzurunu sağlamaktır. Devlet nerde? Ülkede gün geçmiyor ki bombalar patlamasın katliam yaşanması bunun sorumlusu kim? öğrenciler yurtlarında cayır cayır yanıyor sorumlusu kim? Kayseri’de teröre kurban giden askerlerimizin katili kim? Bir hatırlayalım, 7 Haziran’dan sonra tek başımıza iktidar olsaydık Ekonomi düzgün, terör biter demişlerdi. İktidardalar ellerini tutan mı var? Arkadaşlar dış politika tutarsızlıkla dolu Rusya, İran, Suriye, İsrail tamamen yanlı politikalar sonucu dost iken hasmımız oldu. Dışarıdan mülteci alırken terörü de ithal ettik. Sınır güvenliğimiz yok! Döviz aldı başını gidiyor. Vatandaş her gün cebindeki paranın eridiğini hissediyor, işyerleri kapanıyor, işsizlik arttı memleketi diğer yüzde elli diye ikiye bölüp ayrıştırdılar. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini ders kitaplarından çıkarmaya kalkıştılar. Şimdi de tüm vatandaşların bir arada yaşama garantisi olan anayasayı yani rejimi değiştiriyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesini ortadan kaldırmaya ve yüz yıllık demokratik kazanımlarımızı yok etmeye yönelik olarak hazırlanan bir anayasa değişikliği tasarısıyla karşı karşıyayız” dedi.

‘BİRBİRLERİNİ DENETLİYORLAR’
Mansuroğlu, “Bu tasarı, toplumun hiçbir kesimiyle müzakere edilmeden hazırlanmış bir projedir. TBMM kendi eliyle kendisini tasfiyenin yolunu açmış bulunmaktadır. Bir Başbakan kendi varlığını bir engel olarak tanımlayacak kadar iradesini teslim etmiş durumdadır. Bugüne dek hiçbir Cumhuriyet Hükümeti bu kadar küçülmemiştir. Saraya yaranabilmek adına her türlü onursuzluğu utanmazca sergileyen bir anlayışı günlerdir ibretle izlemekteyiz. Gizli bir oylamanın bu iradesiz siyasi figüranlar tarafından nasıl bir zavallılığa dönüştürüldüğünü hep birlikte gördük. Birbirlerine o kadar güveniyorlar ki, ya oylarını birilerine gösteriyorlar, yada oy kabinine üç kişi girip birbirlerini denetliyorlar. Hiç heveslenmeyin! Bu Cumhuriyet oylamayla kurulmadı ecdadımızın döktüğü şehit kanlarıyla kuruldu. Oylamayla da yıkılmaz! Yüzde 51 ile seçilen bir Cumhurbaşkanı halkın yüzde yüzlük temsil eden meclisin bütün temel yetkilerini üzerine alacak, aynı zaman da parti genel başkanı olacağı için milletvekillerini doğrudan kendisi belirleyecek, dilediği zaman olağanüstü hal ilan ederek ülkeyi sınırsız bir biçimde kararnamelerle yönetebilecek, bütün bunlardan memnun kalmadığı takdirde de meclisi feshedebilecek. Kendisini denetlemek ile görevli Anayasa Mahkemesi ve HSYK üyelerini atama yetkisiyle her türlü denetimden kurtulacak. Bu yolla bağımsız olması gereken yargıyı bütünüyle kendisine bağlamış olacaktır” dedi.