‘RABİA İÇİN DUA EDELİM’


İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Rabia Turhan geçirdiği kaza sonrası Gelişim Hastanesi’nde 9 gündür yaşam mücadelesi veriyor.
İSTE Meslek Yüksekokulu Bilgisayar bölümü birinci sınıf öğrencilerinden Eda Tütüncü ile Rabia Turhan’ın 03 Ocak 2017 Salı günü akşamüzeri okul çıkışı E-91 karayolunu karşıdan karşıya geçmek istedikleri sırada seyir halindeki bir aracın çarpması sonucu kaza meydana gelmişti. Üniversite öğrencisi Eda Tütüncü’nün hayatını kaybettiği kazada, ağır yaralı olan Rabia Turhan da Özel Gelişim Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Üniversite öğrencisi Turhan, dokuz gündür yoğun bakım servisinde yaşam destek ünitesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Öğrencinin yakınlarının Kızılay İskenderun Şubesi’nde misafir edildiğini bildiren Şube Başkanı Ümit Günay, “Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız oldu. Bizler de onun için Ziraat Bankası İskenderun Şehit Pamir Şubesindeki TR 26 0001 0012 4200 0018 6854 76 IBAN numaralı şubemizin bağış hesabına vatandaşların “Rabia Turhan’ın annesine verilmek kaydıyla” şartlı yardımlarını yapabilirler” dedi.

‘SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN’
Rabia Turhan’ın, babası Ayhan Turhan (46), kızının hayati tehlikesinin geçmediğini ifade ederek, “Kızım buraya polis ya da astsubay olma hayaliyle okumaya gelmişti. Rabiam 10 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Şuana kadar hiçbir tepki vermedi. Başka genç fidanlar sönmesin. Suçlular cezalandırılsın. Daha yeni yoğun bakımdan indim. Her hangi bir gelişme yok. Hayati tehlikesi devam ediyor” dedi. Haber: Cuma KESEROĞLU