MHP’DE DURUM NE OLUR?

Başkanlık sistemi konusunda TBMM’de yürütülen çalışmalarda AK Parti’ye tarihi destek sunan MHP, başkanlık sisteminde bu dayanışmanın karşılığını alacak gibi görünüyor.. Biliyorsunuz ki, 7 Haziran sonrasında AK Parti’yle koalisyon kurmayı reddeden MHP Lideri Devlet Bahçeli bu kez, Anayasa değişikliği kapsamında ittifak kapısını açtı. Görünen o ki, koalisyon fiilen kuruldu. Buna göre; İlk seçimlerde başkanlık sistemi gelirse MHP’ye bakanlık verilecek. En azından Başbakan Binali Yıldırım açıkça, Başkanlık sisteminde kurulacak olan hükümette MHP’ye de bakanlık verilebileceğini söyledi. İstiyor ki, sağ ve muhafazakar oyların tamamı tek yerde konsolide olsun.
Yıllardır bu ‘merkezi yapı’ konuşulur, tartışılır.
Ancak, MHP tabanının kafası karışık gibi..
MHP halen tabandan gelen tepkileri dindirmeye çalışıyor.
Uzağa gitmeyin; Sosyal medyada MHP’ye yakın isimlerin (benim görebildiğim) paylaştıkları yüzlerce yorumda, MHP eleştiriliyor. Ülkücü camia, MHP’ye yakın sendikalar, Bahçeli’nin bu duruşundan rahatsız olduklarını açıkça beyan ediyorlar.
Hatırlayın; 7 Haziran 2015 seçimlerinden oylarını 2 milyon artıran MHP, milletvekili sayısını da ikiye katlayarak çıktı. AK Parti tek başına iktidar olacak sayıda milletvekili çıkaramadı. O vakit AK Parti ile koalisyon şartları oluşmuştu, MHP yanaşmadı. Derken, terörle mücadelede politikasını değiştiren AK Parti, çözüm süreci defterini kapattı, Suriye’yi girdi. Ondan sonra; MHP eridi, AK Parti yeniden yükselişe geçti. Şimdi MHP’de bunca istifa varken, yeni bir oluşum hesabı yapılırken, takındığı bu tutum tabanı ne kadar etkiler? Peki ‘bakanlık’ talebi MHP için yeterli gelecek mi? Mesela, yarın seçim olsa, seçmen neden MHP’ye oy versin?
AK Parti zaten merkez sağın başındaki parti olarak ön plana çıkmıyor mu? Madem eleştiriler bertaraf edildi, unutuldu..
Başkanlık sistemine ‘evet’ diyenler AK Parti ile yola devam eder, tepkili seçmen ise CHP’ye yönelir.. Bu durumda MHP’nin siyasi geleceği ne olacak?
Düşünüyorum da;
Ankara’da kurmayların hesabı, yerelde hangi değişime ışık tutacak? Mesela, İskenderun Belediyesi’nde MHP’li İbrahim Yavuz başkan yardımcısı olabilir mi? Ya da İbrahim Gül’e, İmar’dan sorumlu başkan yardımcılığı teklifi yapılabilir mi? Veya, Osman Colak’ı, Bekbele’den, Karayılan’a uzanan bölgeye ‘koordinatör’ olarak atayabilirler mi?
Ben şahsen, ılımlı bir siyaset güden Emir Selim Yazar’ın ‘başkan’ olması taraftarıyım! Ne dersiniz?
Henüz ismi konulmayan bu ‘koalisyon’ sürecinde herşey mümkün!

PAYIN YÜZDE 90’I NEREDE?
Hatay’daki ilçe belediye başkanları hep aynı sorundan ötürü müzdarip..
Hatay Büyükşehir Belediyesi kasasına ilçe belediye başkanlıklarına gelen bütçeden kesilen paraların yüzde 10‘u, ilçelere hizmet olarak yapıldığı halde, “Yüzde 90’ı nerede” diye sormak geliyor içimden..
Ne yazık ki, bu sorunun yanıtını HBB Başkanı Lütfü Savaş vermek istemiyor..
Neden?
Hak, hukuk bunun neresinde?
Mesela, İskenderun Belediyesi’nden yıllık HBB’nin kasasına 100 milyon lira giriyorsa, o 100 milyon liranın İskenderun’a ‘hizmet yatırımı’ olarak dönmesi gerekmiyor mu? Hatay’da toplanan verginin karşılığında hizmet alırken 35. sırada yer alıyorsak, HBB de aynı sistemi kendine görev sayıyor..
Lütfen HBB Başkanı bir daha bu örnekle yola çıkarak eleştirilerde bulunmasın..
Çünkü hiç de inandırıcı olmuyor.

TÜRK BAYRAĞINI YENİLEYİN!
HBB yetkililerine sesleniyorum;
Çankaya Mezarlığı’nda asılı duran Türk Bayrağı’nın hangi durumda olduğunu hiçbiriniz göremiyor mu? Haberiniz yoksa, söyleyeyim..
O Türk Bayrağı bizim sevdamız! Parçalanmış hali yüreğimizi dağlıyor.
Derhal oraya gidin ve Türk Bayrağı’nı yenileyin!
Bu arada Yayladağı Mezarlık Kompleksi ile övünen, bu uğurda İskenderun’da bile bilboard reklamı yapan HBB, bi zahmet Gözcüler Mezarlığı’na bir bakıversin..
Bakımı neden yapılmıyor?