İGEV’DEN 132 ÖĞRENCİYE BURS


İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. İGEV Başkanı Şefik Uyar çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İGEV’in kuruluşundan itibaren 20 öğrenci ile başlayarak, şuan ise 132 öğrenciye burs verdiklerini belirtti. Uyar çalışmalarında yerel basından büyük destek aldıklarını ve kendilerine minnettar olduklarını dile getirerek şöyle konuştu:

‘BAŞKANLARIMIZ DUYARLI’
“Öncelikle bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Bizler İGEV olarak 20. Yılımızdayız. 20 yıldır cemiyet olarak gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz ve hazırladığımız plaketi taktim etmek istiyoruz. Bizlere büyük katkılar sağladınız bu 20 yıldır o günden bugüne İGEV’in yaşamında büyük payınız var ziyaretimizin sebebi budur. Az öncede belirttiğim üzere biz ilk olarak 20 öğrenci ile başlamıştık şuansa öğrenci sayımız 132 bu sene fazlasıyla çalıştık. Hedef tüm müracaat eden ihtiyaç sahibi olan gençlerimize burs imkanı sağlayabilmek. Çalışmalarımız bu doğrultuda ilerleyecek. Projelerimiz yavaş yavaş hayata geçecek eğer istediğimiz doğrultuda ilerlerse bu projeler yakın zamanda ortaya konulacak. Bilindiği üzere yaptığımız projeleri Büyük Şehir Belediyesi ile yürütüyoruz Belediye başkanımız bu konuda oldukça duyarlı ve ilgili. Bize gerek İskenderun Belediye başkanı Seyfi bey, gerek Arsuz Belediye başkanı Nazım beyin büyük destekleri var.”

İGC BAŞKANI’NA PLAKET
İGC Başkanı Veysel Cıncıkta İGEV’in öneminden söz ederek şu şekilde konuştu: “İGEV bizim için oldukça önemli. Bir ülkenin gelişimi için en önemli unsur her zaman ebetteki eğitimdir. Kapasitesi olup maddi yetersizlikler sebebiyle okuyamayan öğrencilerimize İGEV burs veriyor, Bu bizim için oldukça değerli bir konu. Bunun haricinde çokta söze gerek yok sizlere çok teşekkür ediyoruz, emeğinize ve yüreğinize sağlık. İskenderun basını olarak her zaman gücümüz nikbetinde yanınızdayız.” İGEV Başkanı Şefik Uyar, bugüne kadar desteklerinden dolayı gazeteciler adına İGC Başkanı Veysel Cıncık’a bir plaket takdim etti. Haber: Cuma KESEROĞLU