‘OKULLARIMIZA HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ’


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB’nin katkılarıyla yapımı kısa bir süre önce tamamlanan Emel Akçay İlköğretim Okulu’nun Konferans Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi. Eğitim ve öğretimi büyük bir özveriyle önemseyerek, Hatay genelinde sayısız hizmetlere imza atan Başkan Savaş, hemşehrilerinin takdirini kazanmaya devam ediyor.
Açılışta öğrenciler, veliler ve okul müdürleriyle bir araya gelerek, il genelinde tüm okulların eksikliklerini yerine getirmek için yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Başkan Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve öğretime her zaman destek veriyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha güzel şartlarda eğitim imkanı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki bu salon öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlasın. Yeni konferans salonunu hepinize hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

OKULA YENİ BİR SPOR SALONU
Konferans salonunun açılışının ardından rotasını Yunus Emre İlköğretim Okulu’na çeviren Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da eşlik etti. Öğrencilerin yoğun sevgi gösterisi ve tezahüratları ile karşılanan Başkan Savaş, öğrencilerle sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğretmenlerle de fikir alışverişlerinde bulunan Başkan Savaş, ülkemizin içinde bulunduğu durum ve bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmelere dikkat çekerek, öğrencilerin yetişmesinde öğretmenlerin rol model olduğunu ve üzerlerine büyük görev düştüğünün altını çizdi. Yunus Emre İlkokulu’na HBB tarafından yaptırılan spor alanında da incelemelerde bulunan Başkan Savaş’a okul yönetimi tarafından hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Okul ziyaretlerine İskenderun İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya gelerek tamamlayan Başkan Savaş, bu okula da yeni bir spor alanı kazandırılacağının müjdesini paylaştı.