‘2017 ÜRETİM YILI OLACAK’


Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Bloomberg HT’de Burk Karagöz’ün sunumuyla katıldığı ‘Fokus’ programında demir çelik sektörünü değerlendirdi. Canlı olarak yayınlanan programda Tosyalı, 2017 yılında demir çelik sektörünün yatırımlarını arttıracağını söyledi. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, demiçelik sektörünün nabzını Bloomberg HT’de değerlendirdi. Holding’in 2017 yatırım programlarını da açıklayan iş adamı Fuat Tosyalı, iki dev yatırımı ülkemize kazandıracaklarının müjdesini verdi. Burk Karagöz’ün sorularını içtenlikle yanıtlayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, son yıllarda demir çelik sektörünü ele aldı. 2015 yılının sanayiciler açısından kötü geçtiğine vurgu yapan başarılı iş adamı Fuat Tosyalı, “2015 yılını hatırlayalım, sektör sürekli kan kaybediyordu. İflas ertelemeler ve bununla birlikte kötü gidiş bizleri çok etkilemişti. Ancak bu sene yani 2016 yılı geçen senelere göre kendini onardı. Hiçbir oyuncusunu kaybetmedi. 2017 eminim ki sektörümüzde yatırımların arttığı bir yıl olacak”

‘YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR’
“2017 planlarınız nasıl?” sorusu ile birlikte yeni yıldaki yatırımlardan da bahseden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Biz 2016’da Tosyalı-Toyo yatırımımız tamamladık. Şu an test denemesinde.. Osmaniye’ye çok büyük bir yatırım yaptık. Bu yatırım bizim 500 milyon dolarlık ithalatımızı ikame edecek. Türkiye bilindiği üzere dışarıdan kalaylı teneke ithal ediyordu. Tosyalı-Toyo yatırımımzla birlikte bunun tamanını biz karşılayacağız. Hedefimiz 2017’nin ilk üç ayında ticari üretime geçmektir. Bununla birlikte Cezayir’de 3. Etap yatırımındayız. Tamamlandığında 2 milyar doları geçecek Cezayir yatırımımız Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı en büyük sıfırdan dış yatırım olacak. Bizim için 2017 üretim yılı olacak” dedi.

‘TOSYALI PORT DEV BİR PROJE’
Yeni yılda iki dev yatırımı daha hayata geçireceklerinin müjdesini veren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Şu an 2017 için bizim başvuru ÇED ve izin süreçlerindeki yatırımlarımız var. Bunlardan birincisi İskenderun Körfezi’ndeki Tosyalı Port. Otoyol bağlantıları tamamlanıyor. Tüm izin süreçleri bitti. Böylelikle 2017’de ülkemize dev bir proje daha kazandıracağız. Tosyalı Port ile birlikte yine İskenderun’da ithal kömüre dayalı 1300 mv’lik Organize Sanayi Bölgesi önünde enerji yatırımımız var. İlk kazmayı vuracağız. Ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi. Son olarak Çin’in sektöre verdiği olumsuzluklara da değinen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Çin’in devlet destekli çalışıtığını, hiçbir ülkede dengeleri gözetmediğini, dolayısıyla orantısız rekabetle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.