HASSA’DA ÖĞRETMENEVİNİN GELİRİYLE YAPILAN YENİ BİNA HİZMETE AÇILDI

Hatay’ın Hassa ilçesindeki öğretmenevinin geliriyle yapılan yeni bina, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Yaklaşık 10 ayda yapımı tamamlanan 4 katlı Hassa Öğretmenevi’nin açılışı, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Hüseyin Şanverdi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, öğretmenevinin günde 5 bin kişilik yemek çıkartma kapasiteli, 43 odalı olduğunu söyledi.
Yeni binanın yapılış hikayesini de anlatan Vali Doğan, “Buradaki arkadaşlar Zeytindalı Harekat Bölgesi’ndeki bir yemek ihalesini üstlendi. Bunun karşılığında da belirli bir miktar para kazandılar. Bu kazanılan para normal şartlarda havuza toplanıyor. Vekillerimizle yaptığımız istişare neticesinde bu paranın burada kalması ve Hassa’da hizmete dönüşmesine karar verildi. Çok güzel bir şekilde öğretmenevi tamamlandı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

‘HASSA’YA BİR HÜKÜMET KONAĞI YAPILMASINI DA İSTİYORUZ’
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman konuşmasında, “Hassa’mız için bugün güzel bir gün, çok şükür Rabbime 1 yıl gibi kısa bir sürede bu 5 yıldızlı otel konforundaki öğretmenevimiz tamamlandı. Emeği geçen başta çok değerli Valimiz Rahmi Doğan bey olmak üzere şuan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü olan Kemal Karahan ve şuan ki Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Çerko’ya, Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, önceki dönem Hassa Kaymakamımız Yusuf beye ve şuanda görev başında olan Hassa Kaymakamımız Ahmet Korkmaz’a ve bütün bu işleri koordine eden Hassa Belediye Başkanımız Mehmet Karataş’a teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz demiş ki “Marifet iltifata tabi” kim bu memlekette bir taşı, bir taşın üzerine koyarsa biz onu omuzumuzda, başımızda taşımaya razıyız. Bugün Hassa’mız için çok önemli olan bir ihtiyacı sağlamış bulunmaktayız. Hassa’mız, Hatay’ın en stratejik ilçelerinden bir tanesi. Hassalılar bir müjdeyi duymak istiyorlar, sayın Valim, sayın Başkanım, çok değerli Belediye Başkanlarım, Hassa artık Hassa Tüneli’nin sözünü değil kendisini görmek istiyorlar artık bu iş çok uzadı, bununla ilgili netice almak istiyoruz. Tabi Hassa’da hükümetimizin yatırımları devam ediyor. Devlet Hastanemizin inşası devam ediyor, sayın Valimiz’den de sözünü alacağız, Hassa’ya bir hükümet konağı yapılmasını da istiyoruz. Hassa Tünelimizin projesi tamamlandı, sadece sayın Cumhurbaşkanımızın bir kararnameyle, imza atması gerekmekte. Değerli Hassalılar, ifade etmek isterim ki mesele Vatan meselesi, Bayrak meselesi, Türkiye meselesi hepimizin sahip çıkması lazım, Hassa’nın, Hatay’ın, Türkiye’nin meselesi de ne siyasetçilerin, ne valilerin, ne de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın omuzunda değil, hepimizin omuzunda, hepimizin elini taşın altına koyması lazım. Değerli Valim zatı alinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir kez daha hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek binanın açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Belediye Başkanı Mehmet Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal da katıldı.