ÇOK ŞÜKÜR SÖNDÜRÜLDÜ!

Dörtyol Kuzuculu mevkiinde çıkan orman yangını, Hatay Valisi Rahmi Doğan koordinesinde ekiplerin üstün gayretleri ile büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Dörtyol’da kontrol altına alınan orman yangınında 15 hektar alan zarar gördü. Yangın söndürme çalışmalarına Vali Doğan ile birlikte katılan Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Suzan Şahin ve HBB Genel Sekreter yardımcısı Taygun Cantürk, yoğun çaba sarfetti.

Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 2 helikopter, 50 araç, 5 dozer ve 300 işçi, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Çalışmalar sırasında dumandan etkilenen bazı işçilere sağlık ekipleri müdahale etti. 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli 160 personel ve vatandaşlar da çalışmalara katıldı. Dün gece saatlerinde kontrol altına alınan ve 15 hektar alanın zarar görmesine neden olan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

İskenderun Belediyesi’nin ekipleri de, çevre illerden gelen ekipler ile koordineli bir şekilde yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı.

Türk Kızılay İskenderun Şubesi de an itibari ile Dörtyol Kuzuculu yangın bölgesine intikal ederek, yangınla mücadele eden ekiplere ve bölge halkına ayran, su ve yiyecek dağıttı.