İSKENDERUN’DA 1000 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU TAMAMLANDI

Günden güne gelişen İskenderun Teknik Üniversitesi’nin pandemi sonrasında ortaya çıkabilecek barınma sorunu bin öğrenci kapasiteli yurtla çözülüyor.

Türkiye’nin en tecrübeli isimlerinden Egemen Group bünyesindeki Egemen İnşaat A.Ş.’nin yüklenici firma olarak inşaa ettiği bin öğrenci kapasiteli yurt tamamlanarak Kredi Yurtlar Kurumu’na teslim edildi.

HAYIRLI OLSUN!
31 bin metrekare arazide 27 bin metrekare inşaat alanında yapılan devasa yurt, 330 oda kapasiteli. Yurt binası 21 bin m2 inşaat alanına sahip olmakla beraber, engelli öğrenciler de düşünülmüş olup, 14 engelli öğrenci için 7 oda ayrıldı.

Egemen Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik, “6000 m2 sosyal tesis içinde 476 kişilik yemekhanesi, konferans salonu, ders çalışma atölyeleri ile kuaför, doktor, market, eczane, terzi vb. öğrenciler için ayrılmış özel birimlerde mevcut. Öğrenci odaları 3’er kişilik olup aynı zamanda her odanın ayrı ders çalışma odaları ile wc-banyoları mevcuttur. Altyapısı ve 41 otoparklık çevre düzenlemesinde öğrenciler için yeşil alanlar da oluşturulmuştur. Çok şükür, 1000 kişilik öğrenci yurdunu tamamlayarak, Kredi Yurtlar Kurumu’na teslim ettik. Hayırlı olsun” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR