ARSUZ DEVLET HASTANESİ’NDE YER TESLİMİ YAPILIYOR

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte, ilçeye yapılacak olan devlet hastanesinin yerini, Öğretmenevi teras kafe restorasyonu ve Uluçınar Gençlik Kampı bakım onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Arsuz halkının merakla beklediği İlçe Devlet Hastanesi ihalesi sonuçlandırılıp sözleşme imzalanırken, önümüzdeki hafta içerisinde bakanlıkça ilgili firmaya yer teslimi gerçekleştirileceği bilgisi sağlık teşkilatı yetkililerince müjdelendi.

Araziyi, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Nal, yerinde gezip incelerken önümüzdeki hafta içi ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacağı bilgisi verildi.
Milletvekili Özel yaptığı açıklamada, Hatay Milletvekilleri olarak ilin tüm sağlık yatırımları için Sağlık Bakanlığı’nı adeta markaja aldıklarını ifade ederek, Belen Devlet Hastanesi’nin de yer tesliminin yapıldığını ve önümüzdeki hafta içi Arsuz Devlet Hastanesi’nin de yer tesliminin yapılarak en kısa zamanda tamamlanması ve hizmete açılması için takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kaymakam Musa Sarı da emeği bulunan, katkı sunan başta Hatay Valisi Rahmi Doğan olmak üzere, Milletvekili Abdulkadir Özel ve sağlık bakanlığı yetkilileri ile İl Sağlık Müdürü Doktor Mustafa Hambolat ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

ÖĞRETMENEVİ’NİN TERASI KAFEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Arsuz Öğretmenevi çatısında bulunan teras katının restorasyonu gerek Öğretmen Evinin birikimleri, gerekse de bakanlık destekleri ile standartları çok iyi, manzarası çok güzel ve halka açık bir kafeye dönüştürülüyor.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez ve İlçe Halk Eğitim Müdürünün de bulunduğu ziyarette yapılan çalışmalar yerinde incelenirken, Kaymakam Sarı misafirlere yapılan çalışmaları gezdirerek çalışmalardan bahsetti.

Lavaboların tamamen yenilendiğini, yeni açılır kapanır teras oluşturulduğunu, kitaplık ve şömine ile çeşitli tesisat bakım ve onarım çalışmaları, ahşap, duvar kağıdı ve çini çalışmalarının ardından Arsuz’a yakışır, turizm bölgesine yakışır ve Arsuz öğretmenleri ile Arsuz halkının hizmetine yakışır güzel bir kafe ya dönüştürüldüğünü ifade ederek, ödenek temini aşamasında kendilerine destek sunan Milletvekili Abdulkadir Özel’e teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.
Milletvekili Özel de yapılan çalışmaları çok beğendiğini, gerçekten de manzaranın görmeye değer olduğunu, tüm ilçe halkının hizmetine açık olmasının da en güzel yanı olduğunu ifade ederek önümüzdeki ay çalışması tamamlanmış olacak olan kafenin bir an önce halkın hizmetine sunulması için kendilerine düşen her desteği sunacaklarını ifade etti.

ULUÇINAR GENÇLİK KAMPINA MUHTEŞEM DOKUNUŞ
Arsuz’un tanıtımına büyük katkısı olan Uluçınar Gençlik Kampı, bakanlık bütçesi destekleriyle yaklaşık 523 bin lira maliyetle büyük bir bakım ve onarımdan geçti.

Gelen ödenek ile tüm bungalovların bakım ve onarımı ile verniklemesi yapılırken elektrik altyapısı, kamera sistemlerinin bakım ve onarımı ile Milli Eğitim Bakanlığı döneminden kalma eski binaların yıkımı programa alındı.

Çalışmaların yaklaşık %80’i tamamlanırken önümüzdeki aylarda içinin boşaltılmasının ardından eski binaların yıkılması ile yeni görünümüne kavuşacağı bilgisi alındı. Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Ak Parti ilçe Başkanı Bünyamin Nal, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oğuzhan Kılınç çalışmaları yerinde incelerken, Kaymakam Sarı ödeneğin ayrılmasında ve programa alınmasında kendilerine büyük desteği bulunan başta Vali Rahmi Doğan olmak üzere Milletvekili Abdulkadir Özel, bakanlık bürokratları, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz ile Gençlik ve Spor il Müdürü Cemil Şenöz’e emek ve katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiklerini ifade etti.

Milletvekili Özel de ülkenin dört bir yanından her yıl gençlerin burada kamp yaptığını, buranın Arsuz için bir turizm elçisi olduğunu ifade ederek yapılan tadilatın bu anlamda gelen gençlere iyi bir izlenim bırakması için de önem arz ettiğini ifade ederek katkı sunanlara teşekkürlerini ifade etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR