TERÖRİSTLERİN AMANOSLARA GELDİKLERİ PARATRİKELER ELE GEÇİRİLDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan dün kentte gerçekleştirilen saldırı sonrası, teröristlerin paratrikelerle geldiklerini açıklamıştı. Ekipler, teröristlerin kullandığı paratrikeleri ele geçirdi.

Teröristlerin 2 parti halinde 4 kişi olarak Türkiye’ye geldiği ve diğer 2’sinin daha önce etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Dün akşam Hatay’ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşandı. Bir terörist kendisini patlatırken, diğer terörist ise etkisiz hale getirildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı ilk açıklamalarda, teröristlerin paratrikelerle geldiklerini duyurmuştu.

Yapılan incelemeler kapsamında, 4 kişilik terörist grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim’de paratrikelerle Münbiç’ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar’a indiğini belirlendi.

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU NOKTALAR VURULDU
2 teröristin yeri tespit edilirken, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri unsurlarınca dün saat 11.00 sularında, teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetleri tarafından vuruldu.