SAHİLE TERSEV YAPILACAK

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Oturumda gündem dışı konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu, deprem konusuna değindi. Kırmızıoğlu, “Afet konusunda bir komisyon kuralım. Toplanma yerleri, alet ve ekipmanlar konusunda hızlıca hareket etmeliyiz. HBB’de böyle bir çalışma yapmalı. İSTE ve STK’larla işbirliği içinde olmalıyız. Deprem konusunda ciddi bir çalışma yapmalıyız” dedi.

İMAR KOMİSYONU RAPORU BİRKAÇ GÜNÜ KADAR HAZIR!
İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılmasına yönelik meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu, yetişmediği için bir sonraki meclise ertelendi.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erdem Ünlüçetinkaya, İmar komisyonu olarak 3-5 gün içinde raporu hazırlayıp, meclise getireceğiz. Yanlış bir şey olmasın diye üzerinde çok çalıştık. Meclisimiz olağanüstü toplanarak, kararı değerlendireceğiz” dedi.

KORONA UYARISI
Belediyenin uhdesinde olan Suçıkağı Mahallesinde kurulu olup, yaz aylarında düğün ve toplantı yapmak amacıyla kullanılan etrafı açık tesisten düğün töreni yapmak amacıyla faydalanmak isteyen kişilerden hafta içi ve hafta sonu aynı olmak üzere salon tahsis ücretinin 250,00 TL. olarak belirlenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İskenderun Karayılan Mahallesi 708, 709, 961, 1445 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu da oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Fatih Tosyalı oturumda, “Sahilde kaykay yapılan yerde tersev yapılacak. Kültürel bir çalışma olarak burada fotoğraf çekilecek” derken, bu madde oybirliğiyle geçti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı mecliste ayrıca korona uyarısında bulunarak, şehir genelinde denetimlerin yapılacağını vurguladı. Başkan Tosyalı, “İleride yeni yasaklarla karşılaşmamak için maske takacağız, sosyal mesafeye uyacağız ve tedbiri elden bırakmayacağız” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR