TIR KAZASINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

İskenderun’da freni tutmayan TIR kazasında hayatını kaybedenler arasında eşini kardeşini ve yengesi bulunan, tedavi sonrası yaşama tutunan İbrahim Yıldırım, hukuki süreç başlattıklarını belirtti.

Avukat Murat Ömer Düzen, bölgede 26 yılda 8 kaza meydana geldiği 37 kişinin hayatın kaybettiği ve 114 yaralanan olduğunu söyledi.

Kazanın olduğu 2 Nisan günü çarşıdaki işleri için kardeşi ve yengesini de araçlarına alarak yola çıktıklarını belirten İbrahim Yıldırım, “Yola girdiğimizde uzun araç kuyruğu vardı Korona virüsün nedeni ile yolda denetim yapılıyordu. Araç ile geri dönmek isterken başka araçlarda yanıma ve arkama gelince kaldım. Sonrasında da kaza oldu” dedi.

Kazada mucize eseri kurtulan Yıldırım, “Kazada eşini, kardeşini ve yengesini feci şekilde kaybetmiş bir kardeşiniz olarak artık burada kazaların olmaması insanların ölmemesi için çağrıda bulunmak istiyorum” diyerek şunları söyledi:

‘KADER DEĞİL, AYMAZLIK’
“Burada yıllardır freni tutmayan araçların neden olduğu kazalar oluyor ve insanlar hayatlarını kaybediyor. 1994 yılında ilk kaza olduğunda tedbirler alınsaydı bugüne gelene kadar yaşanan kazalar olmazdı. Belen’den İskenderun’a 15 km iniş var bir tane kaçış rampası yok. Bugüne kadar bu düşünülüp yapılabilirdi. Ağır tonajlı araçların girişi yasaktır tabelasının yanı sıra ağır para cezaları uygulanmalı. Kader değil aymazlık. Kazalar, öngörülemez hadiselerdir.

Daha önce vuku bulduğu için öngörülebilir olarak tanımlanan bir hadiseye artık kaza denemez. O, bile bile göz yumulan cinayettir, kasıttır, en azından görevi kötüye kullanmaktır. Biz hukuken mücadelemizi sürdüreceğiz. Başka kazalar olmasın hayatlar sönmesin.Hayatımı karartan bu kaza vesilesi ile öncelikle tüm İskenderun halkına ve bu kazalarda canı yanan insanlara, sonra da merhum olan kardeşim Ali Yıldırım, eşim Esmehan Yıldırım ve yengem Leyla Yıldırım’a, bu cinayet/kazalara dur demek adına, ortak sorumlu gördüğüm kurumlar olan Karayolları, Trafik ve Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında açacağım davanın sonuna kadar takipçisi olacağım.”

‘TAKİPÇİSİYİZ’
İbrahim Yıldırım’ın Avukatı Murat Ömer Düzen, olayla ilgili savcılık soruşturması devam etiğini, davanın peşini bırakmayacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu bir memleket meselesi orada herkes bulunabilirdi. Bu sorunun çözümü için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”