SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADILAR!


Dörtyol ilçesinde bir grup hayvansever, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında beslenme imkanı azalan sokak hayvanları için mama dağıtıyor.

Dörtyol Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuna, 112 Çağrı Merkezi üzerinden 7/24 gelen talepler doğrultusunda 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan değerli vatandaşların; market, banka, manav, eczane, fatura vb. ihtiyaçları karşılanıyor.

Mesai saati bitiminde Vefa Sosyal Destek Grubu mensuplarından, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi çalışanları Gençlik Liderleri Yunus Emre Tufan, Halis Kalkan ve Mustafa Özer tarafından Dörttaş Mevkii Barınak Sokak’tan başlayarak Öğmeiş Tatil Sitesine kadar trafiğe ve yaya geçişine kapatılan yolda kedi ve köpekler için muhtelif noktalara mama bırakılmış olup sokak hayvanları beslendi.

Dörtyol Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanları, gönüllü olarak sokak hayvanlarının beslenme çalışmalarına destek veriyor.

Hayvanseverlerden Mustafa Özer, sahipsiz hayvanların beslenmesi için gayret ettiklerini söyledi. Sokak hayvanları için bazı noktalara mama bıraktıklarını aktaran Özer, “Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla belirli bölgelerde bu dağıtımları yapmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde onların da aç kalmaması için duyarlı olmalıyız” dedi.