KİM HATAY’A GÖZ DİKİYORSA O GÖZÜ OYARIZ!


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hatay’ı tartışmaya açmak, Hatay üzerinde kuşkular uyandırmak cinayettir, hıyanettir, rezalettir” dedi. Bahçeli, “Hatay Türk milletinin ve Türkiye’nin kardeşlik köprüsü, ayrılamaz, koparılamaz, vazgeçilemez zümrüt örtüsüdür. Kim Hatay’a göz dikiyorsa, o gözü oyarız, kim el uzatıyorsa, o eli kökünden keseriz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) grup toplantısında konuştu.

‘BU UTANMAZLIKTIR MOSKOV OYUNUDUR’
Bir Rus haber sitesi tarafından, ‘Çalınan Şehir: Hatay’ başlıklı haberin yayınlanmasıyla gizli hedeflerin, sinsi ve yüzsüz arzuların deşifre edildiğini bildiren Bahçeli, “Misak-ı Milli’nin koordinatlarına muvafık şekilde Türk savunma alanı oluşturuyoruz. Bu savunmayı yapamazsak, bu savunmada tereddüt edersek, herkesi uyarıyorum ki Anadolu’yu veririz, Anadolu’yu teslim ederiz. Bir Rus haber sitesinde, çalınan şehir Hatay başlığıyla haber yapılmış, gizli hedefler, sinsi ve yüzsüz arzular deşifre edilmiştir.

Bugün aynı zamanda Hatay’ın ilk ve son Cumhurbaşkanı merhum Tayfur Sökmen’in de 40’ıncı vefat yıl dönümüdür. 3 Mart 1980’de hayata gözlerini yummuş merhum Cumhurbaşkanı, Hatay’ın 29 Haziran 1939’da anavatan Türkiye’ye katılmasında tarihi rol ve payı olan vakarlı ve vatansever bir şahsiyetti. Aziz anısını rahmet ve hürmetle yad ediyorum. Hatay on yıllardır Suriye haritalarında açıkça gösterilmiştir ve şimdi de çalınan şehir Hatay diye haberler yapılmaktadır. Bu utanmazlıktır, mütecaviz bir Moskov oyunudur. Hatay Türk milletinin ve Türkiye’nin kardeşlik köprüsü, ayrılamaz, koparılamaz, vazgeçilemez zümrüt örtüsüdür. Kim Hatay’a göz dikiyorsa, o gözü oyarız, kim el uzatıyorsa, o eli kökünden keseriz. Hatay’ı tartışmaya açmak, Hatay üzerinde kuşkular uyandırmak cinayettir, hıyanettir, rezalettir. Emel sahipleri karşılarında Türk milletinin tamamını bulacaklardır.

‘Hatay bizim’ diyen cani Esad rejimi, Suriye’yi tam 402 yıl egemenliği altında tutan cihan imparatorluğunu ne çabuk unutmuştur, ‘Ne işimiz var Suriye’de’ gürültüsü koparan aymazlar bu hakikatten haberiniz var mıdır, Niye Libya’dayız diyenler, 494 yıl orada bulunduğumuzun farkında mısınız, Yoksa safa mı yatıyorsunuz ‘ 459 yıl Mısır’da, 402 yıl Irak’ta, 402 yıl Ürdün’de, 402 yıl Filistin ve İsrail’de, 402 yıl Lübnan’da, 401 yıl Yemen’de, 400 yıl Bahreyn’de, 400 yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nde, 400 yıl Katar’da, 399 yıl Suudi Arabistan’da, 397 yıl Sudan’da, 381 yıl Kuveyt’te, 350 yıl Somali’de, 308 yıl Tunus’ta, 303 yıl Cezayir’de hangi kudret sahibi imparatorluğun hükmünün geçtiğini aklını ve aidiyet bilincini kaybetmiş güruh biliyor mu’ Sayın Kılıçdaroğlu ve ipini ele vermiş siyasi çürükler sizin bunlara dair bir fikriniz var mıdır, Şayet varsa kimlerin hizmetkarısınız, kimlerin hizasındasınız, Hadi yok diyelim, o zaman ne işiniz var Türkiye’de, ne arıyorsunuz siyasette” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİT MİLLİ VARLIĞIMIZIN ŞAHİKASIDIR’
Şehitlerin, milli kader ve kararın yegane iftihar kaynakları olduğunu belirten Bahçeli, “Şehitler, tarihimizin ve talihimizin kilit taşlarıdır. Milli kader ve kararın yegane iftihar kaynaklarıdır. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ diyen bir milletin, ‘Yare nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbesidir askerin’ duruşuna sahip vatan evlatlarının kolunu bükecek, boynunu eğecek, diz bağlarını çözecek ne bir güç, ne de bir kudret vardır. Şehit zamanın şahidi, milli varlığımızın şahikasıdır. Şehitlerimizin teminatıyla sahip olduğumuz mukaddes ürünü, orasından burasından tahrip edecek bir silah da henüz icat edilmemiştir” dedi.
HABER MERKEZİ