BU ÖDÜL ÇOK ÖZEL!


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı 34 yaşında.. Aynı zamanda Tosyalı Toyo Yönetim Kurulu Üyesidir.
Genç yaşına rağmen üzerinde taşıdığı sorumlulukların farkında.
Yenilikçi, girişken ve üretim sevdalısı!
İki yıl önce DEİK’teki göreve geldiğinden bu yana Japonya ile yatıp kalkıyor.
Sürekli seyahat halinde..
Girişimciliği muazzam.
Her adımında meraklandırıyor, şaşırtıyor!
Teknoloji ve sanayi alanında dünyaca ünlü markalara sahip Japonya’yı, Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik eden isimlerin başında geliyor.
Japon iş liderinin ikili görüşmelerine ev sahipliği yapıyor.
Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyor!Dünya Gazetesi’ndeki demecine göre; sonbaharda 150 Japon iş lideri ikili görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gelecek.
Çok büyük bir organizasyon!
Birçok Japon bankanın Londra başkanları da katılacak. Burada, iki ülkenin inşaat ve taahhüt şirketlerinin üçüncü ülkelerde ortak çalışmak için birbirini tanımaları amaçlanıyor.
Daha ne olsun;
Ev sahibi Şerif Tosyalı, “Japonlar Afrika’da milyar dolarlık işler için Türk ortak arıyor. Yüzümüzü çevirmemiz gereken yer Uzakdoğu” diyor.
Artık şunu anladık: Şerif Tosyalı devreye girdiği anda yatırım teması devreye giriyor.
Biliyoruz ki, teknoloji ve sanayi alanında dünyaca ünlü markalara sahip Japonya’da son yıllarda Türkiye ilgisi dikkat çekiyor.
Sadece Türkiye değil.. Japon şirketler Afrika gibi yeni bölgeleri de keşfediyor.

Bu keşifte yol arkadaşı olarak ise Türk şirketler öne çıkıyor.Kasım 2018’de Türkiye’ye gelen 120 Japon şirketi, başta Afrika olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde üçüncü ülkelerle ortak yatırım planlarının tohumlarını atmıştı.
Bu tablonun arkasında imzası olan isimlerden biri de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı’ydı. Şerif Tosyalı “Son iki yılda 50 günden fazla Japonya’da yaşadım. Toyo, Toyota’dan sonra Türkiye’ye yapılan ikinci büyük Japon yatırımı” derken, heyecanına ortak olabiliyoruz.

Ki, bu heyecan son iki yılda Japonya’daki Türkiye farkındalığını artıracak işlere imza attığının da göstergesi!
Çünkü Şerif Tosyalı, iki dost ülkenin yatırım temasını öyle bir işlemiş ki;
Girişimcilikte resmen döktürüyor. Bugün kendisine Ankara’da, iki ülke arasındaki sosyo-ekonomik gelişime bulunduğu katkılar sebebiyle Japonya’nın en itibarlı ödüllerinden “Japonya Büyükelçisi Özel Ödülü” verilince.. “Bu genç adam dünya çapında bir iş insanı” dedim ve gururlandım.
O salonda gururlanan ve duygulanan bir isim daha vardı.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olan, babası Fuat Tosyalı idi..
O gururu, o sevinci ve o mutluluğu salonda herkes yürekten hissetti.

Orada.. Ülkeler arasında karşılıklı anlayış, dostluk ve iyi niyet ilişkilerinin güçlendirilmesine dönük çabanın manevi hazzı vardı.
İki güçlü devletin, tek yürek olan dayanışması vardı..
Allah yar ve yardımcıları olsun!