TRAFİK AKIŞINDA ESKİYE DÖNÜŞ!


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı meclis toplantısında yaptığı konuşmada; “İskenderun’da yaşanmakta olan trafik sorunu noktasında HBB Başkanımız Sayın Lütfü Savaş ile durumu görüştük. Kent trafik akışının eski durumuna dönüşmesi için girişimlerde bulunduk. Bu konu da 12 Aralık 2019 tarihindeki UKOME toplantısında konuyu gündeme getireceğiz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın sorunlarını çözmek için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde Şekere ve Sakarya bölgesinde otoban girişi ve çıkış çevre yolu bağlantı yolları çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İSKENDERUN’A DEĞER
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 9 maddeyi görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplandı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, meclis oturumunda 8 aylık çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Asfalttan kaldırıma, aquaparktan yeni stad projisine dair bir çok hizmeti kamuoyuna paylaştı.

Başkan Fatih Tosyalı, göreve geldiğinde belediyede 1136 personelin görev yaptığını, bunun 280’inin İŞKUR’lu olduğunu belirterek, “İşkurluların görevi bitti. Emekli olanlarla birlikte ödediğimiz tazminat bedeli 4 milyon 83 bin liradır” dedi.
Başkan Tosyalı, “Sahile yeni görünüm kazandırdık. Asfalt ve yamaya devam ediyor. 123 parkımız var, bakımları yapılıyor. 11 taziye evimiz mevcut, hepsinin eksiklikleri giderildi. Üç ayda müzik adasında fiskiye ve aydınlatma yapacağız” dedi.

253 BİN 586 TON ASFALT, 650 BİN M2 PARKE YOL..
Başkan Fatih Tosyalı, “Kaldırım, Parke ve bordür çalışmaları için ihale sürecini başlattık” dedi ve ekledi; “Cadde ve sokaklarımızın kaldırımları elden geçirilerek, çalışmalara geçtiğimiz haftadan başlamak üzere 650 bin metrekare parke yol, 240 bin metreküp bordür, 240 bin metrekare kaldırım işleri planlanmış ve en kısa zamanda yapılacaktır. 5 Aralık 2019 tarihinde yapacağımız asfalt ihalesinden sonra 253 bin 586 ton asfalt, 5 bin ton binder, 18 bin 666 metreküp alt temel mekanik malzeme temin etmiş olacağız. Ve gerekli tüm cadde ve sokaklarda asfaltlama ve yama çalışmalarımız başlayacaktır.”

‘YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ’
DSİ ile ortaklaşa feyezan temizliği yaptılarını hatırlatan Başkan Fatih Tosyalı, “Sosyal ve kültürel çalışmalara imza attık. Belediyemiz bünyesindeki musiki derneğimiz aktif çalışıyor. Kent orkestrasını kurduk. Öğretmenlerden oluşan tiyatro grubu kurduk. Kültür sarayında bakım ve onarım tamamlanmak üzere.. Aile danışma merkezi kuruyoruz. Mustafa Kemal’de, bir bina vardı, belediyemiz bünyesine aldık. Kadın kültür merkezlerimizin sayısı artıyor. Kanser tarama aracımız hizmet veriyor. Festival komitemiz çok özverili çalıştı. Halka dokunan etkinlikler yaptık, basınımız büyük katkı sundu. Çocuklarımız Lunaparktan faydalansın diye ücretsiz bilet dağıttık. İlaçlamada belediyemiz büyük gayret sarf ettik. Yağışlardan ötürü bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen müdahale ettik. Her zaman HBB başkanıyla koordine içinde olduk. Yaz spor okullarımıza ilgi büyüktü” dedi.

ASFALTTA 2 MİLYON BTÜM HİBESİ
Belediyenin borç yükü hakkında da bilgi veren Başkan Tosyalı, “Göreve geldiğimizde belediyenin 230 milyon olan borcunu, 201 milyon liraya düşürdük, üstelik 4 milyon lira tazminat ödemimize rağmen, maliyetleri düşürüyoruz.. Ankara’da proje takibinde bulunuyoruz. Çevre ve şehircilik bakanlığı, kentsel dönüşüm ile başarı hikayesi bekliyor. 800 bin liralık yeni çöp konteynerlerini ücretsiz alıyoruz. 2 milyon lira asfaltta kullanılmak üzere BTÜM hibesi alıyoruz.

ESKİ STAD MİLLET PARKI OLACAK, YENİ STAT YAPACAĞIZ
Mevcut Stadın yerine park düşünüyoruz. Spor sahaları için söz aldık. Üniversite içinde yeni bir stad kazandıracağız. Müjdesini bakan beyin ziyaretiyle duyuracağız. Şekere ve Sakarya’da otoban bağlantısı için görüştüğümüzde projelerimiz sunduk. İnşallah başaracağız. Trafik düzenlemeleri yaptık. Caddelerin eski yöne dönüşmesi için girişimimiz olacak. Aralık 12’de gündeme getiriyoruz” dedi.

SEMT PAZARI YARGIYA TAŞINDI
Başkan Fatih Tosyalı’nın konuşmasından sonra CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu söz alarak, “Mustafa Kemal mahallesinde semt pazarının imara açılmaması için muhtarımızın kanalıyla yargıya taşındı” bilgisini paylaşırken, Başkan Fatih Tosyalı, CHP grubuna desteğinden dolayı teşekkür etti.AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Dingil ise, Başkan Fatih Tosyalı’nın gayretleri için teşekkür ederek, “Başkanımıza satış için yetki vermemize rağmen henüz bir yer satılmadı. CHP aynı duruşu HBB başkanı için de göstermelidir” dedi.

KARAYILAN’DA Kİ YERE KONFERANS SALONU TALEBİ
MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz ise, “Karayılan’da yer tahsisi oldu, belediyeye. Orada ortak bir konferans alanı oluşturup, birlikte kullanabiliriz. Ayrıca sahilde engellilere tahsis edeceğimiz yeri de tüm engelliler kullanabilmelidir” bilgisini paylaştı.

BELEDİYEYE 30 DÖNÜM YER KAZANDIRDIK, TEK KURUŞ VERMEDİK
Başkan Fatih Tosyalı bunun üzerine verdiği yanıtta, “Karayılan’da 28 dönüm yeri, gayret ve yoğun çalışmalarımız neticesinde aldık. Rektör bey da yardımcı oldu. Nasıl değerlendireceğimize bakacağız. Bügüne dek İskenderun Belediyesi’ne 30 dönüm yer kazandırdık. Üstelik tek kuruş vermedik”

‘HER ZAMAN DİYALOĞA AÇIĞIM’
CHP’li Bülent Kırmızıoğlu’nun, yöresel ürünlerle ilgili paylaştığı bilgi hakkında yanıt veren Başkan Tosyalı, “Halkın memnuniyetini sorun. Biz esnafın yanındayız. Ama halkın isteklerine de kulak vermek zorundayız” dedi. Bu arada CHP’nin “Bir çok konu hakkında bilgimiz olmuyor” eleştirisi üzerine konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Birkaç gün önce size gelmek istediğimi belirtmeme rağmen, mecliste görüşmek istediğini söyleyen sizlerdiniz. Ben diyaloğa açık bir insanım. Gelip paylaşmak isterim. Bu konuda daha hassas olursanız sevinirim” dedi.

KAMUOYU ADINA FAYDALI BİR AÇIKLAMA OLDU
MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar da söz alarak, “Kamuoyu için faydalı bir açıklama oldu. İskenderun sizi bir şans olarak görüyor. Tüm gayret bu yönde. Bu şansı doğru kullanacağınızı biliyoruz” ifadesini kullandı.Başkan Fatih Tosyalı da, “Önemli olan niyetimiz. Biz iyi niyetlerle güzel işler yapmak istiyoruz” diyerek, Yazar’a teşekkür etti.

KENT KONSEYİ TAMAM, AQUAPARK YATIRIMI GÖZ KAMAŞTIRACAK
Gündemin birinci maddesi olan Kent Konseyi’nin kurulması yönündeki karar oy birliğiyle geçti.
Sosyal tesislerin ve kiraya verilen taşınmazların İSKENT’e devri oy çokluğu ile kabul gördü.
Rauf Denktaş tesislerinde yapılacak yatırımla ilgili konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Aquapark firmasıyla görüştük. Daha iyi bir fiyat getiren varsa, imza atmayacağız. Orada aquapark, yetişkin ve çocuk havuzları, çok sayıda oyun ve spor alanları bulunacak. 9-10 milyon lira bir maliyet olacak. Biz bir kuruş vermeyeceğiz. Üstelik kiralama süresini de azalttık” diye konuştu.

Bu arada, Sarıseki’deki kanyon parkının işletme hakkı ile ilgili madde hakkında da konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Burayı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti bizden istedi. 3 milyon 400 bin liralık bir proje sunuldu. Oradaki tüm yatırımlar iş süresi bittiğinde bize kalacak” derken, CHP bu teklife katkı sundu. Karar oy birliğiyle geçti.
Haber: Yılmaz AKPINAR