KURTULUŞ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU


İskenderun Kilis Kültür Derneği’nin organizesinde 7 Aralık Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kilis Kültür Derneği Başkanı F.Filiz Gülşen, yönetim kurulu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlitte şehitlerimizin ruhuna dualar okundu.

Dernek Başkanı F.Filiz Gülşen konuşmasında, geçmiş dönem dernek başkanı Halil Ayhan Tosyalı’yı da vefatından ötürü anarak, Belediye başkanı Fatih Tosyalı ve Tosyalı Ailesi’ne katkılarından ötürü teşekkür etti.

Gülşen, “Kilis’in 7 Aralık Kurtuluş Gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Müslüman Beyi, Kartal Beyi, İslam Beyi, Şehit Sakıp Beyi, Mücahit Beyi, Şahin Beyi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Kilisli hemşirelerimin 98’inci kurtuluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Hacı Şerif Tosyalı Cami imamı Recep Ateş’in şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuması ile süren mevlit, dualarla sona erdi. Katılanlara helva ikram edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR