‘BEN DE İNSANIM’ TEMASI RESİMLERE YANSIDI


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Erasmus+ KA347 “Haydi Suriyeyi Konuşalım” isimli proje kapsamında “Ben Suriyeliyim, Ben de İnsanım” temalı dördüncü resim sergisinin açılış törenine katıldı.

İskenderun Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda icra edilen açılış törenine; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra, Hatay Eski Milletvekili Mehmet Sılay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürleri Ahmet Güven, Ahmet Yanmaz ile Önder Furkan Sarı, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, Romanya/Braşov İlçe Milli Eğitim Müdürü Ariana Bücür ve Şube Müdürü Silviana Elena Cioceanu, Litvanya Proje Koordinatörü Loreta Vaiciuliene ile Romanya ve Litvanyalı öğrenciler katıldı.

Kaymakam Yönden’e resimleri tanıtan İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar, “Bazı ülkelerin kırmızı uyarılarla gitmeyin dediği şehrimizde Romanya ve Litvanya’dan 20 öğrenci ve öğretmeni ağırlıyoruz. Hem de konumuz, 8 yıldır bitmek bilmeyen Suriye Savaşı ve mülteci sorunları.. Suriye gerçeklerini, savaşın en mağduru Suriyeli çocuklardan dinliyoruz ve sorunlar için çözüm bulmaya çalışıyoruz. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliği ile “Haydi Suriyeyi Konuşalım” projemizin ilk gününü planladığımız şekilde tamamladık. Sergimizi açtık, Suriyeli öğrencileri dinledik, oyunlar oynadık, eğlendik. Suriye gerçeklerini bir de çocukların kelimeleri ile dinlemek lazım” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR