VATAN SİZE MİNNETTAR!


TBMM tarafından Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül’ü “Gaziler Günü” olarak kabul edilişinin 98’nci yıldönümünde gaziler atanın manevi huzuruna çıktı ve saygı çelengi sundu.

Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Törene Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunuldu.

Aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşımız okundu.
Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Gazi Neşet Turhan milletlerin yaşamış oldukları tarihi yolu haritalarına bakıldığında unutulmayan, ulusal olaylarla ilgili anma günleri bulunduğunu belirterek “Kahraman Türk Milleti asla bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz yaşamamış. Bu ruh ve özgüvenin yanı sıra bu hususta diğer milletlere rehberlik etmiş olmanın kıvancıyla tarihte yer almış olan milletlerin başında gelir” dedi.

İstiklal Makzume Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Ece Turhan tarafından ‘Gazilik’ adlı şiir okundu. 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programına; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkân, emniyet personeli, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Kahraman Gazilerimize yönelik bir de şiir yazdı;
İşte o şiir;

BENİM GAZİM
Vatan ve millet sevdasıyla atar kalbi,
Canı yektir, gözü pek, bayraktır tek derdi,
Toprak uğruna yakar yıkar ezer namerdi,
Şehidime yoldaş, şehadete şahittir gazi.

Can yitirir, canan yitirir de düşmez derdine,
Elin yitirir, kolun yitirir de ağlamaz kendine,
Vermez, vatan toprağından bir avuç kadar,
Dinmez vatan aşkından zerre-i miskal kadar.

Onur, gurur ve coşku kaynağımızdır,
Bir o kadar da can borçlu olduğumuz,
Selam, sevgi ve hürmetlerimizi sunarız,
İyi ki var kahraman gazilerimiz.

Haber: Yılmaz AKPINAR