KALEDİBİ’NDE ‘BAYRAK DİKME’ ŞÖLENİ


İskenderun ilçesine bağlı Amanos Dağları’nın zirvesinde bulunan Kaledibi yaylasında, bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Bayrak Dikme” Şöleni geniş katılımla gerçekleştirildi.

Kaledibi yaylasındaki etkinliğe MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Metin Taşçı, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MHP İl ikinci Başkanı Mevlüt Yıldız, Belen İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, Hatay Güvenlik Koruyucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, Türk Eğitim-Sen 2 nolu şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Meclis üyeleri de hazır bulunduğu etkinlikte Mehter Takımı da şenliğe renk kattı.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, 16 yıldır süren ve geleneksel hale getirilen Kaledibi Şalen Kalesi’nin bayrak yenileme törenine katılmaktan onur duyduğunu belirterek “Bu anlamlı etkinlikte vatandaşlarımızla bir araya gelerek taleplerini yerinde dinledik. Mehteran takımımızın da gösterisi ile halkımızla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

İskenderun’a bağlı Sarıseki Mahallesinin yaylası Kaledibi’nde yapılan ‘Bayrak Dikme’ şöleninde halaylar da çeken katılımcılar, böylesi onurlu bir etkinlikte bulunmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.  Haber: Yılmaz AKPINAR