OKUL DIŞARIDA!


Milli Eğitim Bakanlığı’nın, tüm ilkokul ve okul öncesi eğitim kurumlarına, 23-29 Mayıs’ta küresel ölçekte düzenlenecek ‘Okul Dışarıda Günü’ ve ‘Dünya Oyun Oynama Günü’ etkinlikleri kapsamında sınıflarını açık havaya taşıyıp derslerini oyun oynayarak işlemeleri çağrısına İskenderun Beş Temmuz İlkokulu idarecileri kayıtsız kalmadı.

Bakanlığa bağlı resmi, özel tüm ilkokul ve okul öncesi eğitim kurumlarına gönderilen yazıda, çocukların aynı gün sembolik olarak ‘Yağ satarım bal satarım’, devamında da başka oyunları oynaması istendi. Etkinlikler, sosyal medyada #okuldışarıda etiketiyle paylaşılarak farkındalık oluşturulacak.

‘ÇOCUK OYNAYARAK ÖĞRENİR’
Bu çağrı kapsamında, 23 Mayıs ‘Okul Dışarıda’ gününde okul bahçesinde etkinlik düzenleyen Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu ve Müdür Yardımcısı Nilüfer Düzen, çocukların sosyal gelişimlerine her zaman çok önem verdiklerini ifade ettiler. Açık havada öğrenmeyi ve oynamayı kutlamak ve ilham vermek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında okul bahçesinde ilk önce ‘Yağ Satarım Bal Satarım’ oynayan öğrenciler oldukça keyifli dakikalar geçirdiler.
Daha sonra müzik eşliğinde de keyiflerince dans eden ve oyunlar oynayan çocuklar, hazırladıkları ‘Çocuk Oyunları Hayatın Çekirdeğidir’, ‘Oyun Bir Pratiktir’, ‘Çocuk Oynayarak Öğrenir’ pankartlarıyla sosyal mesajlar da verdiler.

YETENEKLERİ KEŞFEDİYORLAR
Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgiler aktaran Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu; “Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden, oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine dikkat çekmek, çocuklar, eğitimciler, aileler ve toplumda olumlu farkındalık oluşturmak ve oyunun çocukların en doğal hakkı olduğu vurgusunu yapmak amacıyla 23-29 Mayıs’ta çeşitli etkinlikler düzenlenmesi uygun görüldü. Bizde bu çağrıya kayıtsız kalmayarak bahçemizde eşitli etkinlikler düzenledik. Dünyada kabul gören ve bu yıl 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan Okul Dışarıda Günü de açık havada oynamayı ve öğrenmeyi özendirmeyi amaçlamaktadır.Çocuğun yeteneklerini keşfetmesinde, iletişim becerilerini geliştirmesinde, kendini ifade etmesinde, motor gelişimini desteklemesinde, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi ile dil gelişimini sağlamasında en etkili yöntemlerden olan oyun, çocuğun hayatının provasını yaptığı en önemli dili ve aracıdır. Kuralları ve içerikleri çağdan çağa birçok değişime uğrasa da çocuk için oyun, bir eğlence ve etkin öğrenme kaynağıdır. Oyun çocuğun hayatı, geleceği ve hayalleriyle baş başa kaldığı, gerçek dünyayla hayal dünyası arasındaki köprüdür. Bu nedenle bu konuda toplumda olumlu farkındalık oluşturması açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Cuma KESEROĞLU