ÇOCUK İSTİSMARI MECLİS GÜNDEMİNDE


Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi ve CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, pedofiliye yönelik ifadeler içeren “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabı Meclis gündemine taşıdı.

Çocuğun cinsel istismarına yönelik (pedofili) içeriklerin yer verildiği “Zümrüt Apartmanı” isimli kitap milyonlarca sosyal medya kullanıcısının tepkisine neden oldu. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin konuyu Meclis’e taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Şahin, çocuk istismarı haberlerinin art arda geldiği bir dönemde, bunu meşrulaştıran her türlü davranış ve eylemin evrensel bir suç olduğunu ifade etti. Cinsel istismar suçunun işlediği çok açık olan “Zümrüt Apartmanı” kitabının görmezden gelinmesinin suça iştirak olduğunun altını çizen Şahin, soru önergesinde, kitabın yayımlanması ya da varlığını herhangi bir şekilde sürdürülmesinin sonuçlarının çok daha ağır olacağına vurguladı.

‘KANUNLAR ÇOCUKLARI KORUYAMIYOR’
Ayrıca konuyla ilgili açıklama yapan Şahin, çocukların istismarcılarının, katillerinin çoğunlukları yakınları, tanıdıkları olduğunu, ölüm nedenlerinin ise yine çoğunlukla istismar ve aile içi şiddet olduğunu belirtti. “Çocuğun psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve cinsel istismarının önüne geçmek başta devletin sonra da bireysel olarak hepimizin görevidir” diyen Şahin, “Bu sapkın davranışın cezası her ne kadar kanunlarla hükme bağlansa da kanunların çocukları koruyamadığı açıkça ortadadır. Yapılması gereken çocukların bu tür istismarla maruz kalmadıkları bir ülke yaratmaktır. Bunun için önce zihniyetin değişmesi şarttır. Yani çocuğun üzerinde tahakküm, iktidar kurulacak bir nesne değil birey olduğu kabul edilmelidir” dedi.

AİLE BAKANLIĞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
“Sosyal medya ve bazı haberlerde basım tarihi 2013 olan bir kitapta pedofili içeren ifadelere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu kitapta yer alan ifadelerin Türk Ceza Kanununun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli yasal süreç başlatılmış ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir”

GÖZALTINA ALINDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Zümrüt Apartmanı’ adlı kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında, kitapta yer alan ve ‘pedofili’ içeren ifadeler nedeniyle, TCK’nın 226’ncı maddesi uyarınca ‘müstehcenlik’ suçundan soruşturma başlattı. Hakkında soruşturma başlatılan ‘Zümrüt Apartmanı’ adlı kitabın yazarı Abdullah Şevki gözaltına alındı. HABER MERKEZİ