SOLOTÜRK BÜYÜLEDİ


İskenderun ilçesinde gösterisi yapan Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SoloTürk, heyecan ve adrenalin yüklü uçuşuyla izleyenleri büyüledi. 

İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte havalanan SoloTürk ekibi, sahil şeridi semalarında muhteşem bir gösteriye imza attı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve binlerce vatandaş, SoloTürk jetinin sortilerini, adrenalin yüklü akrobatik hareketlerini heyecanlı gözlerle izledi. 

Hava Pilot Yüzbaşı Erhan Günar, F-16 uçağıyla birbirinden zorlu akrobasi hareketleri yaparak vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşattı. Biçer gösterinin başında Hakkari’de Kuzey Irak sınırında şehit olan kahraman Mehmetçikler’den övgüyle bahsederek tüm şehitlerimiz için İskenderunlulardan alkış istedi.Kordon boyunda binlerce vatandaş tarafından ilgiyle izlenen gösteri, yaklaşık 30 dakika sürdü. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, gökyüzündeki kahraman pilotlarımıza günün anısına plaketlerini takdim ederek, yaşattıkları bu gurur için teşekkür etti.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise, “Bugün İskenderun’a tarihi ve unutulmaz bir gün yaşatan; Türk Hava Kuvvetleri SOLOTÜRK ekibine; pilotlarımıza; etkinliği katılımı ile onurlandıran Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a, İskenderun Kaymakamımız İskender Yönden’e, İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’ya, İTSO Başkanımız Levent Hakkı Yılmaz’a, Atakaş Şirketler Grubu Başkanımız Recep Atakaş’a; değerli protokol üyelerine; yoğun ilgi göstererek İskenderun sahilini gururla ve coşkuyla dolduran halkımıza; destek olan tüm sponsorlarımıza; basın mensuplarımıza; ama en çok da; organizasyonun emekçileri olan İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemize; öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize; İSTE ailesine; emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında ayrıca İskenderun Yelken Kulübü tarafından denizde bir dizi yarışma düzenledi. Haber: Yılmaz AKPINAR