GURURUMUZ TOSÇELİK!


Ekonomist Dergisi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde 15 yıldır düzenlenen “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması Ödül Töreni” Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Toscelik, Kardemir ve Sarkuysan; sırasıyla Anadolu’nun en büyük ilk üç şirketi oldu. 
“Anadolu’nun En Büyük Şirketi”, “Vergi Öncesi Karı En Yüksek Şirket” ve “İhracatı En Yüksek Şirket” olmak üzere, 3 kategoride zirvede tutunan Tosçelik, 4 kıtaya uzanan başarı yolculuğunda gücüne güç katıyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosçelik adına üç ödülü, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin elinden aldı. Tosyalı, “Bu ödüllerden aldığımız cesaretle; yatırıma, üretime ve istihdama katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı törende, Anadolu’nun en büyük şirketi Tosçelik Profil, başarısıyla yine gururlandırdı. Ödül töreninde konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Anadolu’da faaliyet gösteren firmalarımızın gelişen ticari faaliyetlerine paralel kullandıkları ürün ve hizmet sayılarının da arttığını görüyoruz. Firmalarımızın günlük faaliyet döngülerinin bir parçası olan nakit yönetimi ve dış ticaret işlemlerinde daha hızlı ve yenilikçi ürün ve hizmetler de talep etmekte olduğunu gözlemliyoruz” dedi.Leblebici, “Araştırma sonuçlarından da görüyoruz ki; Anadolu şirketleri, güç şartlar altında dahi, geçtiğimiz yılda da büyümeyi, ihracata katkı sunmayı, istihdamlarını artırmayı ve rekabetçi olabilmeyi başardılar. Bu gelişmelerin artarak devam edebilir olması, ülke ekonomimiz için de oldukça önemli” diye konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR