AMANOS TÜNELİ NEFES ALDIRACAK!


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere İskenderun’a geldi. Bakan Varank, bölgemiz için çok önemli özelliğe sahip olan Hassa Tüneli için bölgemiz Milletvekilleri ve iş adamları ile bir araya gelerek bir an önce hayata geçirilmesi için fikir birliği oluşturdu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ı; Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, AK Parti HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı ve iş adamları karşıladı.
Nihal Atakaş Camiinde namaz kıldıktan sonra Bakan Varank, 2. Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada Hassa Tüneli için il adamları ve Milletvekilleri ile istişare yaptı.

ENDÜSTRİYEL BÖLGE VURGUSU
Bu arada AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile sürekli görüşerek bölgemizin öncelikli yapılması gereken yatırımları ile ilgili konuları görüştü.
Bakan Varank, Başkan Adayı Fatih Tosyalı’nın ilettiği çalışmaları sürekli bir araya gelerek ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını ifade etti.
Sanayi Bakanı Mustafa Varank, İskenderun, Hassa ve Erzin OSB’nin sanayimiz için çok önemli olduğunu kaydederek, ülke ekonomisini uluslararası rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmak, teknoloji transferini sağlamak, üretim ve istihdamı artırmak, yabancı sermaye girişini hızlandırmak ve özellikle üretim maliyetleri açısından büyük ölçekli yatırımlar için uygun sanayi alanı oluşturmak adına endüstriyel bölge vurgusu yaptı. Bakan Varank, böylelikle daha atılımcı ve gelecekte büyük potansiyel oluşturululabilecek arazilerle yatırımların sağlanabileceğini vurguladı.

TEKNOVERSİTE BÜYÜLEDİ!
Sanayi Bakanı Mustafa Varank, 2. OSB’den sonra İskenderun Teknik Üniversitesi’ne geçti. Bakan Varank ve beraberindeki Milletvekillerini İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı ve dekanlar karşıladı.
İSTE Rektörü Dereli, Bakan Varank’a kurulması planlanan Teknoversite maketini göstererek bilgiler verdi. Teknoversite’nin bölgemizin geleceği ve bilim açısından çok önemli olduğunun altını çizen Rektör Dereli, Bakan Varank’tan destek talebinde de bulundu.
Haber: Mustafa TOPAL