BİZ BİRBİRİMİZİN RAKİBİ DEĞİLİZ


Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in düzenlemiş olduğu “Birlik, Beraberlik ve Dayanışma” kahvaltısına katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yerel seçimlerde bir arada olunması gerektiğini vurguladı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra kahvaltı, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkan Vekili Eser Yangın, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP İlçe Başkanları ve Yöneticileri, CHP İl, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yöneticileri, İl ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Dernek Başkanları, Kanaat Önderleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

“Birlik Beraberlik ve Dayanışma” kahvaltısında konuşan Başkan Nazım Culha, “Yerel seçime yaklaşıyoruz. Tabi bu yerel seçim süreci yaklaştıkça bizlerde hareket artıyor, tansiyon artıyor. Bunlar doğal şeylerdir. Biz geçmişte çok seçime katılmış, deneyimli insanlar olarak, bunun çok doğal olduğunu biliyoruz. Fazla heyecanlanmaya gerek yok. Ama şu hususu da unutmamak gerekir. Biz birbirimizin rakibi değiliz. Bizim rakibimiz şu anda bu ülkeyi yöneten, daha doğrusu yönetemeyen siyasi iradedir. Biz hepimiz demokrasiye sahip çıkmak adına bir arada olacağız. Ve özellikle gerek ekonomik, gerek eğitim, gerek Cumhuriyet değerlerine karşı yapılan yanlış uygulamalarda bu sıkıntının adım adım arttığını ve büyüdüğünü görmekteyiz. Bunu durdurabilmek adına önümüzde yerel seçim fırsatı var. Bu yerel seçim fırsatını yerelden genele doğru yaymak gerekiyor. İyi değerlendirmek gerekiyor. Tabi bizim öncelikli çalışmamız, Hatay’dır. Hatay’a bağlı ilçelerdir. Yine bizim içimiz çok yandığı için Büyükşehir Belediye meclisinde, bunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Biz ilçelerimizi kazanmak adına çok ciddi dayanışma ve birlik içerisinde olmamız gerekir. Aksi takdirde Büyükşehir Meclisinde yaşadığımız azınlığın sıkıntısını hepimiz görmekteyiz. Birçok yerde hizmetlerimiz sırf büyükşehir meclisinde ödeneklerin veya borçlanma yetkisinin verilmemesiyle bu hizmetler üretilememiştir. Onun için en az bu ilde 6 tane, özellikle şu anda bizde olmayan İskenderun, Antakya ve Erzin’i alarak, diğer ilçeleri de istiyoruz ama bunlarda tamamen kazanabilecek pozisyondayız. Bu ilçelerimizi alarak Hatay’da sadece riyasette değil mecliste de iktidar olacağız. İnşallah ülke genelinde metropol şehirlerin çoğunu, özellikle İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi şehirleri alarak Türkiye’de yerel iktidarı sağlayacağız ve bundan sonra genel iktidara doğru ciddi bir şans ve imkan yakalamış olacağız” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR