İKTİDAR, YEREL YÖNETİMLERDEN BAŞLAR!


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha “Birlik Beraberlik ve Dayanışma” kahvaltısı düzenleyerek tekrar yerel iktidar olacaklarının mesajını verdi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Yönetimi, CHP Arsuz ve İskenderun İlçe Başkanları ve Yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları ve halkın yoğun ilgi gösterdiği kahvaltı programı Arsuz Gümüş Otelde gerçekleştirildi.

Birlik, beraberlik ve dayanışma adına bu tarz organizasyonların sıklaşacağını belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Hepinizin bildiği gibi bizim belediyemiz yeni kuruldu ve biz kurucu belediye başkanıyız. Tabi kurucu bir belediye başkanı olmak zor bir kavramdır. Ama kurucu olmamıza rağmen hızlı şekilde hareket ederek, bir, bir buçuk yıl içerisinde kendi belediyemizin kuruluşunu tamamlayıp ve birçok kurumlar arası ilişkileri sağladıktan sonra hizmet üretmeye başladık. Bu bağlamda modern bir kent yaratmak adına, Arsuz sevdası ile çıkığımız bu yolda, bu kentin acil ihtiyaçları vardı. 30-40 yıldır Arsuz, merkezi hükümetler tarafından göz ardı edilmiştir. Yerel yönetimler tarafından muhtemelen ekonomik sıkıntılarla alakalı istenilen yapılamamıştır. Tabi bunların hepsi bizim dönemimize kalmıştır ve bize de birçoğunu çözmek nasip olmuştur ve inşallah geri kalanları da bir sonraki dönemde çözeceğiz,” dedi.

YERELDE DE İKTİDAR OLACAĞIZ
Belediye başkanlığı süresince yeni ilçe olan Arsuz’a yapılan hizmetlerin bir kısmından bahseden Başkan Culha, “Tüm hizmetlerden bahsedecek olursak zaman yetmeyecek. Sadece birkaç hizmetten bahsettik. Değerli arkadaşlar 24 Haziran 2018 de yaşadığımız genel seçimden sonra bir burukluk oluştu. Gerek partimizde, gerek ülke genelinde bütün partililerimizde hafif bir karamsarlık oluştu. Ben bunu kabul etmiyorum. Sosyal demokratlar, Cumhuriyet Halk Partililer umutsuz olmaz. Çünkü onlar bu devleti kuran partinin mensupları. Bizler demokrasiyi, cumhuriyeti, laikliği, hukukun üstünlüğünü sağlamak adına sürekli nöbetteyiz ve sürekli mücadeleye devam edeceğiz. Biz 24 Haziranı unuttuk. Önümüzde 31 Mart 2019 da yapılacak yerel seçim var. Biz Hatay’da yerel iktidarız. Biz tekrar yerel iktidar olacağız. Ama şu anda iktidar olduğumuz şekilde değil. Mecliste de iktidar olacağız. Şu anda Hatay’da 3 ilçe belediyemiz Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi. Ben en azından 7 tane belediyede iktidar olacağımıza inanıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesinde iktidar olduğumuz gibi Türkiye genelinde de, özellikle metropol şehirlerimizde de iktidar olacağız. Kısacası Türkiye genelinde, 1989 da olduğu gibi cumhuriyet halk partisi yerel iktidar olacak. Ben inanıyorum bu ülkede yaşanan gerek ekonomik, gerek farklı alanlardaki sıkıntılar bir erken genel seçimi zaruri kılacaktır. Ve genel yerel iktidardan genel iktidara doğru yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘AYNI HATALARI YAPMAYACAĞIZ’
Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş, “Bizim ailede çabuk küsme, darılma, kızma, oynamıyorum deme huyu çok fazla. Millette bu durumumuza çok bayılıyor. Tam seçim arifesinde herkes kendine düşeni yapıyor, sırt çeviriyor. Sen, ben, bizim oğlan ortada kalıyoruz. Yürümeye başlıyoruz ama yürürken de ulaşabileceğimiz insan sayısı az oluyor tabii ki. Biz inşallah geçmişte yaptığımız hataları gelecekte yapmamak için bu kahvaltıları yapıyoruz. Teşekkür ediyorum, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza. İl ve ilçe yöneticilerimiz hepsi bu kahvaltıları sahipleniyor. Ve Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren dostlarımız da bizi bu kahvaltılarda yalnız bırakmıyor. Bu kahvaltının en büyük amacı yürüyüş şeklimizi belirlemek. Yürürken omuz omuza, göz göze, diz dize, kalp kalbe, diz dize, huzur içerisinde seçime gitmek. Eğer bizim ideallerimiz varsa ve bu idealler önce ülke ve sonra şehir etrafında birleşiyorsa, biz bu ideallerimiz için, belli konularda bazı şeyleri sinemize çekeceğiz. Bazı şeylere gülümseyerek bakacağız. Bazı konuları da pas geçeceğiz. Ama esas olan önce şehrimizde, sonra ülkemizde başarıyı yakalamak” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR