SANATA DEĞER VERİYOR!


İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, kentin güvenlik güçlerinin amirleriyle keman ustası İsmail Kaya’yı Sanayi Sitesindeki Atölyesi’nde ziyaret etti, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. İskenderun’dan yurt içi ve yurt dışına özellikle sanatçılara yaptığı keman ve çello gibi yaptığı Enstrümanlarla ünlü İsmail Kaya’yı atölyesinde kentte devletin en üst düzey yetkililerini ağırladı. İskenderun’da Güvenlik toplantısını gerçekleştirilen Kaymakamı Recep Soytürk, Sanayi sitesinde keman yapım ustası İsmail Kaya’yı atölyesinde, Deniz Üst komutanı, Sahil Güvenlik komutanı, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu birlikte ziyaret etti.

MORAL ZİYARETİ
Kaymakam Recep Soytürk beraberindekilerle birlikte sanatçılara özel yapılan kemanlar ve diğer Enstrümanları inceledi, yapımcısı İsmail Kaya’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Kaymakam Recep Soytürk, İskenderun’da esnaf ve sanatkârlarını işyerlerinde veya atölyelerinde ziyaret ederek çaylarını içip onunla tanışmak, sohbet etmeyi önemsediğini hatırlatarak “İsmail Kaya da bu kentin özellikle Enstrüman yapımcılığında adını duyuran bir sanatkâr, hem çalışmalarına moral olması, hem de yaptıkları işleri görme fırsatı bulduk. Sohbet ettik” dedi.

‘UFKUMUZU AÇIYOR’
Kaymakam ve beraberindekilerin yaklaşık yarım saat süren ziyaretinin ardından keman, çello gibi Enstrümanların yapım ustası İsmail Kaya bu tür ziyaretlerin kendisi gibi birçok sanatkara moral motivasyon verdiğini ifade ederek “Kaymakamımızla bir ay önce tanışma fırsatı buldum. Gerçekten kendisi sanatçıya ve sanata çok önem veriyor. Sağ olsunlar toplantı sonrası beni ziyaret kararı almışlar. Devlet büyüklerimin atölyemi ziyaret etmeleri beni onurlandırdı. Sanatçıya böyle değer vermeleri beni de mutlu ediyor ve ufkumuzu açıyor. Ziyaretime gelen devlet büyüklerimize kendi yaptığım keman ve değer Enstrümanlarla ilgili bilgiler verdim. Bu işe nasıl merak sardığımı ve nasıl başladığımı anlattım. Çok güzel bir sohbet oldu” diye konuştu.Haber: Cuma KESEROĞLU