‘ÇAKMA GAZİ’ TEPKİSİ!


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, Sabah Gazetesi köşe yazarı Engin Ardıç’ın ‘Çakma Gazi’ başlıklı yazısına sert tepki gösterdi. Bakır, “Bu yurt, bu ulus ve bu Cumhuriyet; Sizin gibi yüreği çoraklaşmış, beyni satılık, ağzı şennur ve çöplük olan ne insan görünümlü mahluklar gördü. Her defasında senin gibiler ürüdü. Fakat Atatürk’ün bu Cumhuriyet kervanı, bu millet; hak ve doğru bildiği tarihi yolunda yürüdü ve sonsuza değin de yürüyecek” dedi.
Bakır açıklamasının devamında “Gazilerin ellerindeki sılah, bıçak gibi savaş alet ve araçlarını küçümsüyor, aşağılıyorsunuz. Hani insan merak ediyor, bu savaş alet ve araçları acaba sizin nerenize dokundu? Sen, şehit ve gazilerimize söz söyleme hakkına sahip değilsin, Bay Ardıç! Siz her ne kadar emperyalist güçlere cesaret veren tetikçilik yapsan da, Yüce Devletimiz ve Aziz Milletimiz, Şehit ve Gazilerine son derece duyarlı olup, her zaman sahip çıkmış ve çıkacaktır” açıklamasında bulundu.

‘VATANIN HAMURUNDA ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ VAR’
Başkan Bakır yazılı açıklamasında, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen 8 askerlerimiz için de başsağlığı diledi. Bakır, “Tarihimize baktığımızda vatanımızın hamuru, şehitlerimizin canı ve gazilerimizin kanı olmuştur. Biz bunu hep yaşıyoruz yaşamaya devam edeceğiz. Bugün ki şehitlerimizin bize şunu hatırlattı. Geçmişte sadece şehit vermek değil, şehit olmak değil. Her an her saat şehit olabilme durumunu gösterdi.  8 şehidimiz içimizi yakmıştır. Allah ailelerine sabır versin” diyerek konuşmasını noktaladı.  Haber: Yılmaz AKPINAR