AKAD’DAN GÖRKEMLİ GECE


AKAD (Alevi Kültür Derneği) tarafından Arsuz ilçesinde düzenlenen dayanışma gecesi her kesimden insanları bir araya getirdi. Gecede konuklar gönüllerince eğlendiler. Beyaz Saray Restoranda gerçekleştirilen geceye Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, iş, siyaset, STK temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık davetli topluluğu ilgi gösterdi. 25 Kasım Kadına şiddete karşı mücadele gününe de vurgu yaptığı konuşmasında AKAD Başkanı Nihat Yenmiş “Başta kadına olmak üzere her türlü şiddeti huzurunuzda lanetliyorum” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİNİ BİTİREMEDİK
Sivil Toplum Kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu ifade eden Nihat Yenmiş “Demokrasiyi savunacaksak, STK’ların da ayakta kalması için onlara destek vermemiz gerekmektedir. Biz zorluk içerisindeyiz, AKAD Kültür Merkezini halen bitiremedik. İnşallah bundan sonra duyarlı arkadaşlarımızın girişimiyle bir neticeye varacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

‘HİZMET ALMAYI UMUT EDİYORUZ’
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da STK’larda görev yapmanın gönüllülük esasına dayandığını belirterek “Hakikaten zor bir görev, bu topluma bu yapıya hizmet etmek adına yola çıkmış arkadaşlarımızın çırpınışlarını ben çok iyi biliyorum. Geçmişte bununla alakalı bir gece düzenledi, orada çok hayırsever işadamımız, gönüllümüz destek vaadi verdi, ancak bugüne kadar tamamlanamadı. Hedefimiz bir sonraki buluşmamızda binamızı hizmete almayı umut ediyoruz” şeklinde konuştu.    

ŞAHUTOĞLUNA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Gecenin ilerleyen saatlerinde doğum günü olan Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu’na sürpriz doğum günü pastası getirildi. Alkışlar arasında Dr. Şahutoğlu kendisi için getirilen doğum günü pastası üzerindeki mumları söndürdü. Kendisine bu sürprizi hazırlayanlara, gösterdikleri ilgi, sevgi ve teveccühlerinden dolayı yürek dolusu şükranlarını sunduğunu söyledi. Gecenin geç saatlerine kadar konuklar müzik eşliğinde halaylar çekti, çiftetelli oynadı ve gönüllerince eğlendiler. Haber: Yılmaz AKPINAR